Mechanik znający 6VD1 3.2 V6

Pomysły, Porady, Modyfikacje

Mechanik znający 6VD1 3.2 V6

Postprzez michodd » 01 lip 2025, 11:02

Cześć, rejestruje się tu na forum, bo już nie wiem gdzie szukać.

Posiadam Frontere B Sport z 3.2 V6 6VD1, która w zasadzie od czasu jej kupna pół roku temu posiada problemy z wypadaniem zapłonów, ciężkim-długim odpalaniem po nocy postoju (wczesniej trzeba bylo dlugo kręcić typu 5 sekund, obecnie trzeba kręcić paredziesiąt sekund aż w końcu zaskoczy). Dodatkowo jak samochód odpali, to przez kolejne parenascie sekund jazdy występuje efekt jakby silnik chciał zdechnąć. Brakuje mocy, prawie gaśnie. Po parunastu sekundach wraca wszystko do normy.

Trzech mechaników już się przyglądało silnikowi - zmienione świece, zmieniona cewka, zmieniony czujnik polozenia wałka - wszystko na nic bo jest co raz gorzej.

Czy jest ktoś w stanie coś pomóc, podpowiedzieć, najlepiej polecić mechanika bo sam się nie znam na mechanice i chcialbym to oddać komuś do zrobienia
michodd

Re: Mechanik znający 6VD1 3.2 V6

Postprzez mcgiver » 01 lip 2025, 22:07

Tych aut już nikt nie chce robić bo mało kto je zna , bo jakby nie było mają swoje lata.
Mogę się przyjrzeć tematowi ale auto trzeba do mnie prywieżć do żywca i zostawić na kilka dni.
dzwoń jutro na 608646586
dziwkowóz E36 KABRIO ZMODZONY STROKER M50B29
coupe m54b30
e30 M10B18 wąska youngtimer
fortwo 750turbo-daily
Polift 3,5
od dużej pojemności lepsza jest jedynie jeszcze większa..
tylni napęd jest jak sex; po co jechać na ręcznym jak można dać w pizdę
mcgiver

Powrót do Ogólne