pocieszny napisał(a):wniosek: przy zdrowym zawiasie zapodać 265x75x16 i cieszyć się jazdą nie przejmując się różnicą 1 cm pod gruszką
peterek66 napisał(a):Ta...
Wzmocnione HD tylne sprężyny zawieszenia (para) ... IRONMAN Cena: 520,00 zł
Nowy, firmowo zapakowany komplet sprężyn na oś (2szt.). Dzięki nim uzyskacie Państwo Lift ok. 50mm bez dodatkowego obciążenia (max do +300kg) Wzmocnione sprężyny Ironman 4x4 Coil Springs są twardsze (HD) od oryginalnych ...
One są do ISUZU TROOPER UBS 25, 69 (04.1992 ->) Czy będą pasować do mojego?
danti napisał(a):Ja mam takie, tzn wziąłem sobie te twardsze
A jak chcesz to mam używane nakladki na sprężyny +3cm Z nimi 33" wlazły
peterek66 napisał(a): Co o tym sądzicie? Wolę żeby bujał mi się na gumach niż na zawieszeniu, zawsze miałem sztywne fury.
pocieszny napisał(a):co do 33 to próbowałem 33x12,5x15 u siebie, przód trzeba przednie chlapacze zdjąć,
danti napisał(a):Wsadz sobie IronMana z literką C na końcu oznaczenia = HOLD008C. Wtedy będziesz miał twardą furę, koła wejdą. A sprężyna jest takiej samej dlugości jak orginał, tylko że dużo twardszy drut o większej średnicy. A jak masz dupne sprężyny teraz i auto Ci siedzi na nich, to po zmianie pojdzie ze 3-4" w górę
danti napisał(a):Tylko pamiętaj o predłużeniu drążka panharda, bo po podniesieniu tyłu most Ci się wysunie na lewo lekko:) z lewej strony kolo będzie wystawać troszkę bardziej niz z prawej. Croochy Ci wytłumaczy dokładnie o co kaman:)
Jak zrobie swoje przedłużenie to moge wymiary napisać albo wykombinować 2. Ale to jest never ending story:) nie wiem kiedy się zabiore za to:)
peterek66 napisał(a):Ta...
Dla mnie wyliczenie jest proste: mierzymy auto przed liftem, od ziemi do błotnika, potem mierzymy po założeniu sprężyn i o różnicę przedłużamy panharda a dokładnie w pionie mocowanie drążka od ramy. Powinno się zgadzać.
danti napisał(a):Ja mowie o moim Maleństwie: po wymianie sprężyn auto podskoczyło o 9cm - 10cm chociaż bez obciążenia dlugość sprężyn była identyczna. Więc lift był osiągnięty tylko poprzez twardość sprężyn a nie długość. Watpię, żeby aż tak zużyły się stare sprężyny żeby auto stało niżej o 10cm niż nowe:)
Przepraszam za wcześniejsze błedy w słowie oryginalnie:)
danti napisał(a):Olej:)
Powrót do Pomysły, Porady, Modyfikacje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości