Legend napisał(a):miałem parę różnych wyamiarów opona na aucie i zdecydowanie najlepiej jeździ mi się na 245/75/ 16 niż na seryjnej bo
-lepiej tłumi nierówności
-prędkość licznikowa jest zbliżona do faktycznej
-brak wzrostu spalania
wg minusów brak i to powinien być rozmiar właściwy w serii.
porównując z 265/75/16 to uważam,że
-dużo gorzej prowadzi się na nierównych drogach
-zabiera sporo z dynamiki jazdy
-spory wzrost spalania- w benie jakieś 1,2l na 100km - informacja statystyczna jakby dla kogoś miałoby to znaczenie.
-gorsza jakość pracy seryjnych amortyzatorów - miałem wrażenie, że ta opona jest wyraźnie i znacząco cięższa od serii.
Reasumując, kupiłem do mojego 3,0 wlaśnie zimówki BF Goodrich winter slalom w rozmiarze 245/75/16 i jestem zadowolony, ale doczepić mógłbym się jedynie do pogorszenia się trakcji przy szybko pokonywanych łukach
pocieszny napisał(a):z tym strasznym obcinaniem dynamiki to przesadzacie, miałem 33,5 (305/75r16) cala w montku i prowadził się poprawnie w zasadzie to moja ulubiona opona do niego
Legend napisał(a):Jake to nawet miał frotę z dodatkowych chłodzeniem
Legend napisał(a):Moje odczucia bazują na eksploatacji typowo drogowej, ale żeby była pełnia szczęścia to projektanci powinni zastosować felgi z większym offsetem, na seryjnej feldze dystans +40mm daje spora różnicę wizualną i auto też wygąda dużo lepiej.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości