zakładając LPG ingerujesz w kilka podzespołów auta, przez co mogą one ulec szybszemu zużyciu a przez nieumiejętność/niechlujstwo zakładacza nawet zepsute od razu, LPG generuje też różne problemy sama w sobie (zależne od generacji instalacji) nie każdy chce spędzić kilka dni/tygodni na zgranie tego wszystkiego do kupy
ja LPG mam, spalanie teraz, na przewalonej dawce, w granicach 14,5 jak jest dobrze ustawiony 13,5-14 (jazda mieszana) w trasie jednak wielkich różnic nie ma w zasadzie spalanie identyczne

(może to kwestia sposobu jazdy

)
natomiast z problemów które pojawiły się po założeniu LPG:
auto dobrze jeździ albo na LPG albo na benzynie, jeśli ustawie tak by jeździło dobrze na benie to na gazie gaśnie jeśli na LPG to na benie szarpie/żabkuje, od czego to zależy jeszcze całkiem nie doszedłem, ale już mam podejrzenia
związane jest to po części z niechlujstwem zakładacza,
czy polece LPG do monciaka? TAK

ale albo sekwencję (najpopularniejszą) albo Blosa (tego nie za bardzo chcą zakładać z przyczyn legalności

) dlaczego nie 2 gen? czysto moje uprzedzenia, w każdej Vce w której miałem 2 generacje nie działała ona dobrze, do R4 świetna instalka ale do Vki już niekoniecznie,