utylizacja naszych terenówek na froncie

O wszystkim i o niczym...

utylizacja naszych terenówek na froncie

Postprzez mcgiver » 17 gru 2025, 22:35

siemano , ale tu wiater hula na tym forum :)21
Takie mnie ostatnio naszły przemyślenia , na tle tego co się ostatnio dzieje na świecie i w kontekście naszych podżegaczy wojennych typu sikorski, tfusk i cała nasza "elyta" , oraz obowiązku świadczeń rzeczowych typu oddania samochodu dla wojska. W pale się mi kurwa nie mieści ,że te darmozjady z PO-PISU utrzymywane z naszych podatków , przez ostatnie kilka lat rozbroili nas min na rzecz ukropolu i jak przyjdzie co do czego to pozabierają nam nasze samochody żeby je zutylizować na froncie.
Tak się zastanawiam czy sprzęty typu trooper będą w zasięgu zainteresowania wojska , skoro dziś jest coraz mniejszy rynek części zamiennych do tych samochodów. Mam nadzieję że z tego powodu skupią się na pojazdach o większych możliwościach serwisowych niż te nasze trupy , a przede wszystkim będą celować w samochody nowsze a nie co najmniej 30letnie jak nasze.
No chyba że potraktują te auta w kategorii jednorazówek ; zjebie się to zostanie tam gdzie stoi i będzie stał , aż mu kruki ślepia wyłupią :lol:
dziwkowóz E36 KABRIO ZMODZONY STROKER M50B29
coupe m54b30
e30 M10B18 wąska youngtimer
fortwo 750turbo-daily
Polift 3,5
od dużej pojemności lepsza jest jedynie jeszcze większa..
tylni napęd jest jak sex; po co jechać na ręcznym jak można dać w pizdę
mcgiver

Re: utylizacja naszych terenówek na froncie

Postprzez miras7 » 18 gru 2025, 08:24

Tez się zastanawiam. W przypadku ćwiczeń, jak se pożyczą twój samochód, to serwisowalność ich nie obchodzi, bo to ty masz je utrzymać w sprawności ( po otrzymaniu zawiadomienia, że twój pojazd jest na liście zainteresowań). W przypadku konfliktu zabiorą ci wszystko i mają to wiesz gdzie co się z tym stanie.
miras7

Powrót do Off-Topic