Jakich fałszywych danych? Przeca adres zameldowania mam prawdziwy
a obowiązek meldunku jest.
Załatwiam dużo spraw w różnych urzędach jak wypełniasz druczki to masz adres zameldowania i zamieszkania.
Przesadzasz, jakoś od 17 lat nie mieszkam tam gdzie jestem zameldowany i nie miałem problemów z żadnym urzędem nawet skarbowym rozliczam się w innym mieście a już tym bardzie z wypłatą odszkodowania z ubezpieczenia.
Adres zameldowania jest obowiązkowy i nie mylcie tego z adresem zamieszkania. Jeżeli zmienia się coś w adresie zameldowania to musisz sobie wszystko uporządkować a w szczególności jak masz kredyt w banku, a adres zamieszkania inaczej można powiedzieć adres korespondencyjny.
Ostatnio nawet polcaja szukała mnie za jakieś kupione pirackie oprogramowanie na alegroszu i też poprosiła o adres zamieszkania i jakoś nie miała z tym problemów.
Połowa polaków nie mieszka z rodzicami a jest tam zameldowana nie mówiąc już o tych którzy wyjechali za granicę.
Ale oczywiście nikogo nie namawiam, każdy ma swój rozum i zrobi jak zechce.
Zadzwonię do urzędu komunikacji i zapytam jak to jest i co mi grozi.. ale spodziewam się odpowiedzi żadnej
zdam relacje
Tak samo ma się sprawa, że musisz przerejestrować samochód po zakupie masz na to dwa tygodnie czy tam miesiąc.. jak jest kara za nie dotrzymanie terminu?! żadna! nie ma przewidzianej za to kary - przepis martwy jak wiele innych
Na ubezpieczeniu samochodu oszczędzam około 600-700 AC+OC rocznie jakieś 1/4 w kieszeni co czwarty rok gratis hehehe tylko dlatego, że nie jest zarejestrowany w miejscu zamieszkania a rej. ma z miejsca zameldowania.
Obdzwoniłem UK u UM i oczywiście w wydziale komunikacji oni nic nie narzucają terminów nie znają dzwonić do UM a tam oczywiście pitu pitu, że to od pana zależy gdzie pan chce mieszkać nikt panu nie narzuca nic pan ma podjąć decyzje itd. ma pan miesiąc na to i powinien pan sie zdecydować w tym czasie
a na pytanie jaka jest kara za nie przemeldowanie? odpowiedź pada "nie ma kary za nieprzemeldowanie" a więc Żadna! przepis martwy..