Nahen/thor_ napisał(a):Niedługo wszędzie będzie zakaz jeżdżenia czymkolwiek albo takie ceny ubezpieczeń, opłat za drogi, opłat eko że tylko rowery zostaną ;(
piotrck napisał(a):Ale ja śmigam na moto po swietokrzyskich lasach i powiem że jest u mnie jeszcze Ok. pod tym wzgledem.
piotrck napisał(a):muszą być zyski i straty. ale warto. ( wrazenia i Fun bezcenne )
jak miałbym się aż tak zamartwiać czy dostanę czy nie, kupił bym rower
za dużo zakazów , nakazów, zaleceń i innych. A jak się wszystko robi z głową to: "grzeczni chłopcy idą do nieba a niegrzeczni tam gdzie chcą"
nie kupilśmy samochodów do lansu tylko do terenu, jezdząc z głową robisz mniejszą krzywde przyrodzie niż śmieciarze czy wylewacze szamba a mandat ten sam,
nikogo nie namawiam,
Silvestr napisał(a):Nie tak dawno wyczytałem na stronach Nadleśnictwa Gdańsk (Nahen - Twoje strony ), że w tym roku tamtejsza Straż Leśna wystawiła rekordową liczbę mandatów za takie wjazdy - było coś tego niecałe 50.000 zł. Niezła sumka biorąc pod uwagę tylko ten rejon Polski.
piotr R napisał(a):Witajcie. Od wielu lat ganiam po lasach i żwirowniach najpierw na dwóch teraz na czterech kołach.
Z moich doświadczeń wynika że wystarczy zapytać leśnika / właściciela terenu. W 90% otrzymujesz zgodę ze wskazaniem ciekawych miejsc. Cichym tłumikiem zyskasz sympatie okolicznych mieszkańców.
piotrck napisał(a):najedzony głodnego nie zrozumie , na roztoczu masz Raj dla 4x4 bez wjazdu do lasu ale reszta Polski juz nie taka piekna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości