ACIK napisał(a):dantiMazowsze, Lasy Janowskie, Okolice Bałtowa możliwe że ominę (zaznaczyłem w opisie na czerwono) ... właśnie dla pojechania centralnie wzdłuż granicy. Ale jeszcze muszę obczaić czy jest coś ciekawego w tych trasach, żeby tam zboczyć
"coś ciekawego"
Cały wschód jest piękny
masa kościółków i cerkwi drewnianych, rezerwaty, zapomniane wioski, pozostałości wojenne. Dla każdego coś miłego.
Od dołu pisząc, od południa: Józefów i kamieniołom, Zamość, Zwierzyniec, Szczebrzeszyn, Bodaczów i Pałac Zamoyskich, Krasnobród, Susiec i rezerwat Szumy, Bełżec i obóz zagłady, bunkry linii Mołotowa, Hrubieszów mix kultur religijnych i piękna cerkiew, Maziarnia Strzelecka i Pałac myśliwski rodziny Zamoyskich (pokoje do wynajęcia, kemping w środku lasu), Chełm i podziemia kredowe, Obóz zagłady Sobibór, pojezierze Łęczyńsko - Włodawskie i Polesie.
Pomiędzy Włodawą a Białą Podlaską nie jeździłem to nie wiem
Wymieniać dalej? A jak tak sobie myślę, to pomiędzy tym co napisałem, można znaleźć samemu kilka punktów ciekawych i ślicznych
a lecąc po kolei tak jak Ci napisałem, to masz trasę na 3 dni
Jakbyś się wybierał w moje rejony, to pisz gdzie chcesz pojechać, podpowiem czy warto
taki myk jeszcze: pas ziemi pomiędzy Tomaszowem Lubelskim (trasa 17) a Hrubieszowem (trasa 74) oblatuje się asfaltami lub dobrymi gruntami. Tam są w większości bagna, nie polecam samemu latać po lasach. Może się udać, choć mi się zdarzyło "nie udać"