Następnie wjechal krótki Patrol Y61 na koła 33', lift 3cale stalowe, zderzaki, wyciągara, bagażnik dachowy itp. zrobiłem nim ukraine i kręciłem się po okolicy, niestety [przy mojej jeździe spalanie oscylowawo w granicach >20l/100km do tego tak obciążony 2,8 mimo mechanicznej pompy i podkręconej turbinie naprawde ledwo jeździł.

Używam samochodu to jazdy na codzień oraz do weekendowej turystyki dalszej i bliższej, dlatego pozbylem się go. Szukalem terrano w benzynie albo pajero, jednak przypadkiem trafiłem na troopera 3,5v6 który okazał się trupem mimo to zaszczepił mi chęć do Isuzu.
W końcu trafił się 3,1d niechętnie pojechałem go oglądnąć ze względu na średnie doświadczenie z zamulonym dizlem w patrolu. Jednak silniczek w isuzu do inna bajka moment obrotowy dostępny od samego dolu sprawia że mimo 120kuni samochód jest całkiem żwawy.
Zaraz po zakupie trooper poszedl na serwis do Lolka. Dostałmowe sprzęgło, przewody hamulcowe, nowe oleje w silniku i napędzie oraz 2'lift na zawieszeniu lowells

Do tego 32' jako że nie topie samochodu w głębokim błocie a bardziej lasy, szutry i dużo asfaltu wybór padł na discoverer cooper stt 235/85r16 na felgach et 13.
W takiej komfiguracji trooper spala mi średnio(miasto/teren/trasa) 10-11l do tego nie stracił dynamikia, a jazda w terenie to czysta przyjemność i co dla mnie ważne bardzo zyskał na wyglądzie:)2
Docelowo trooper dostanie stalowe zderzaki, płyte pod silnik, i cały czas zastanawiam się nad wewnętrzną zabudową do spania. Ten sezon pokaże co dalej z moim troopkiem.
W planach mam wyjazd na Ukraińskie połoniny i tygodniowa wycieczka do Rumunii w wakacje.
Będę tu wrzucał moje dalsze przygody z klekoczącym bocianem.