mojej blokady nie zdążyłem do końca zmontować.w jeepku już wszystko gotowe.

- 12647655_939750396062005_2136273039_n.jpg (112.55 KiB) Przeglądane 13698 razy

- 12626193_939742569396121_1954482514_n.jpg (35.06 KiB) Przeglądane 13698 razy
porównałem obie blokady i na pewno sa z innego materiału(.wykonanie w chince jest ok w miejscach istotnych ,ale z zewnątrz naprawdę odstrasza.po montażu dwóch chinek byłem już trochę zmęczony ciągłymi niespodziankami:
*łożyska nie pasowały,
*w jednej przewód ciśnieniowy był za małej średnicy i nie pasował do złączy,
*brakowało kilku elementów -nakrętek od złączy,złacza elektrozaworu z kompresorem,
*w jednej blokadzie był włącznik nie pasujący do instalacji 4 zamiast 5 pinowy i o innych kolorach(domyslam sie że to stara seria)
*w drugiej nie było wcale włącznika i musiałem dac od mojej arb(ja nie potrzebuje)maja dosłać ale...
*brakowało podkładek dystansowych do regulacji.gdybym robił tylko przednia to musiałbym usmiechnąć sie do tokarza a tak użyłem pozostałe z tylnej
*małe śrubki którymi skręcane sa wstępnie dwie połówki blokady wystawały minimalnie ze swojego gniazda przez co wieniec zębaty nie dolegał by idealnie do blokady.trzeba było pogłębic otwory pod śrubki.
*w jednej z blokad miedziany przewód zasilający blokadę był za dużej średnicy i nie mieścił sie w przelotce którą sie wkręca w dyfer,trzeba było rozwiercić.
*na blokadzie w miejscu gdzie zakłada się pierścień zasilający z silikonowymi uszczelniaczami bieżnia pod uszczelniacze była tak chropowata że uszczelniacze nie wytrzymały by nawet jednego dnia-trzeba było przeszlifować i wypolerować.
przy arb nie było żadnej niespodzianki ,a wszystkie części były.
chińczycy za te pieniądze powinni sie troche bardziej postarać.blokady były fabrycznie zapakowane i nikt tam nie grzebał.przyjechały tez z dwóch różnych miejsc.chinke mozna kupic ale przy montażu trzeba sie uzbroić w cierpliwość i dopieścić to czego sie im nie chciało.
arb przy montażu wypada lepiej,ale moim zdaniem cena 4tyś to przeginka.nie jest to ąz tak skomplikowane,ani precyzyjne urządzenie żeby taką cenę wymyślić.
jak blokady będa sie spisywały w terenie zobaczymy.

- 12647655_939750396062005_2136273039_n.jpg (112.55 KiB) Przeglądane 13698 razy
arb po lewej