Założyłem małą stronkę o przeróbkach głównie Troopera, mam zamiar trochę ją rozwinąć i podzielić się swoją wiedzą na temat modyfikacji Troopera/Montereya, na razie niema na niej zbyt wiele lecz materiałów będzie stopniowo przybywać. Myślę, że taka strona na której będą zgromadzone informacje o przeróbkach może się wielu osobą przydać. Jeśli ma ktoś jakieś pomysły co jeszcze można na tej stronie umieścić niech pisze. http://IsuzuTrooper.tnb.pl/
Dzisiaj zabrałem się za okresowy "remoncik" czyli bitexowanie ramy, podmalowanie zderzaków, walka z drobna rudą itd itp. Będę musiał wyjąć silnik skrzynię i rozebrać mosty. Wiem, że będę próbował trochę obniżyć przedni most i może coś jeszcze zrobię przy zawieszeniu... Czy ma ktoś jakieś pomysły co można do w nim przy okazji zmotać?? Czekam na propozycje, następny raz będzie tak rozkładany nie szybciej niż w przyszłym roku.
Bitexowanie robię co roku (zazwyczaj zimą bo wtedy nie jeżdżę na rajdy), ramę czyszczę dosyć dokładnie (z podwozia wypadają z 2 taczki błota), dziury łatam, a miejsca z korozją najpierw szlifuję i dopiero na to idzie farba antykorozyjna po czym bitex .
Ostatnio edytowano 17 lut 2011, 16:55 przez uff, łącznie edytowano 1 raz
Nie martw się, dodatkowa taczka błota wypadnie ci z podwozia , u mnie zostaje o wiele więcej błota w podwoziu ponieważ mam pełną osłonę która chroni większość elementów (kończy się w połowie auta) wadą jej jest to, że zbiera trochę błota.
Nie, nadal te same 3.2 SOHC 177KM (z nie całym przebiegiem 200tyś km czyli jak z salonu), tylko przez 5 lat zdążyli kilka rzeczy zmienić i nie wszystko pasuje od tamtego
Przygotowanie do sezonu 2011 ciągle trwa... Zderzaki wróciły z malowania, mocowanie mostu przerobione, silnik czeka na włożenie, konserwacja ramy prawie skończona Ostatnim detalem będzie podmianka klamek na niebieskie z elementami chromowanymi