herbert napisał(a):Witam
Kupilem takie cudo w niemczech z padnietym silnikiem 3.1td dziura w tuleji pewnie wtrysk lal,mialo to byc najpierw na handel , poskladalem go do kupy i mi sie nawet spodobal chodzi jak zegarek wiec zostawie go sobie i zrobie wyprawowke i sie gdzies dalej wybiore,bedzie to moje pierwsze 4x4.Rama i buda zdrowiutka,widac ze to w terenie nie latalo.
Zawieszenie ma trail master jaki lift to nie mam pojecia ale przedni zderzak jest na wysokosci 80cm,kapcie 33x12.5/15 general grabber at2 mial juz swiezutko nowki zalozone
Teraz trzeba mu jakies orurowanie przodu i bokow zapodac no i bagaznik dachowy.Co byscie z doswiadczenia z ledow proponowali montowac na dachu 110cm 240w czy na zderzaku 80cm 180w bo nie mam pojecia i sie wacham jaka dlugosc kupic.
miras7 napisał(a):herbert napisał(a):Witam
Kupilem takie cudo w niemczech z padnietym silnikiem 3.1td dziura w tuleji pewnie wtrysk lal,mialo to byc najpierw na handel , poskladalem go do kupy i mi sie nawet spodobal chodzi jak zegarek wiec zostawie go sobie i zrobie wyprawowke i sie gdzies dalej wybiore,bedzie to moje pierwsze 4x4.Rama i buda zdrowiutka,widac ze to w terenie nie latalo.
Zawieszenie ma trail master jaki lift to nie mam pojecia ale przedni zderzak jest na wysokosci 80cm,kapcie 33x12.5/15 general grabber at2 mial juz swiezutko nowki zalozone
Teraz trzeba mu jakies orurowanie przodu i bokow zapodac no i bagaznik dachowy.Co byscie z doswiadczenia z ledow proponowali montowac na dachu 110cm 240w czy na zderzaku 80cm 180w bo nie mam pojecia i sie wacham jaka dlugosc kupic.
Skąd jesteś, bo jestem ciekaw jak robi to zawieszenie Trail Master?
pocieszny napisał(a):3.1d i 33x12,5 hmm jakoś na wyprawy to auto się będzie średnio nadawać dynamika żadna, a spalanie w kosmosie
Jake napisał(a):pocieszny napisał(a):3.1d i 33x12,5 hmm jakoś na wyprawy to auto się będzie średnio nadawać dynamika żadna, a spalanie w kosmosie
To co Twoim zdaniem nadaje sie na wyprawy jak nie wlasnie stary prosty diesel?
btw. czy ja dobrze widze na pierwszym zdjeciu niemiecka naklejke EURO4 na szybie? W Dieslu z '92r? Ktos chyba mocno popłynął z fantazja.
herbert napisał(a):miras7 napisał(a):herbert napisał(a):Witam
Skąd jesteś, bo jestem ciekaw jak robi to zawieszenie Trail Master?
Stargard Szczecinski,ja tobie nic nie powiem czy dobrze czy zle porownania nie mam.
Jake napisał(a):pocieszny napisał(a):3.1d i 33x12,5 hmm jakoś na wyprawy to auto się będzie średnio nadawać dynamika żadna, a spalanie w kosmosie
miras7 napisał(a):Dlatego pytałem skąd jesteś, bo jak to pierwszy Montek (pierwsze 4x4) to porównania nie masz i sam bym musiał. Ale za daleko. Chyba, że się wybiorę gdzieś do Szczecina do gościa od którego kupiłem opony na początku grudnia i do tej pory ich nie mam
FFK napisał(a):miras7 napisał(a):Dlatego pytałem skąd jesteś, bo jak to pierwszy Montek (pierwsze 4x4) to porównania nie masz i sam bym musiał. Ale za daleko. Chyba, że się wybiorę gdzieś do Szczecina do gościa od którego kupiłem opony na początku grudnia i do tej pory ich nie mam
Po drodze mnie zabierz to coś pomogę z ta windykacją
pocieszny napisał(a):Jake napisał(a):pocieszny napisał(a):3.1d i 33x12,5 hmm jakoś na wyprawy to auto się będzie średnio nadawać dynamika żadna, a spalanie w kosmosie
stary prosty diesel może się i nadaje ale nie do kapci 33x12,5
mcgiver napisał(a):te auta są do w miarę bezawaryjnego jeżdżenia a nie oglądania
Jake napisał(a):Ja tam nie widze Montka na czymś mniejszym niż 33", bo wyglada jak deskorolka i ryje brzuchem
pocieszny napisał(a):Jake napisał(a):Ja tam nie widze Montka na czymś mniejszym niż 33", bo wyglada jak deskorolka i ryje brzuchem
taaa tylko do 33 i 3,1 to reduktor do ruszania pod górke nie daj boziu jeszcze po kamienistym
pocieszny napisał(a):trooper w benzynienie nie pali dużo więcej niż diesel (31cali 12l na 33calach 14l beny) co po zapodaniu gazu wychodzi jak większe kombi w dieslu, serio nie spieraj się ze mną o ekonomike przez 8 lat używania zrobiłem ponad 250kkm na oponie minimum 32 cale troche świata zjeździłem można nie lubić jazdy beną lub mieć inne upodobania ale jeśli chodzi o ekonomie, diesel niestety wypada bardzo blado w porównaniu do beny w trooperze, o prędkościach przelotowych nie wspomne, utrzymując prędkość przelotową autostrady 130-140km/h zabijesz diesla w trooperze w 2 dni najwyżej
porównywanie parcha do troopera też nie jest dość szczęścliwe (zupełnie inaczej zestopniowany napęd mam patrola wiem jak się nim jeździ byłem nim 2 razy na szeroko pojętej Syberii między innymi) tam gszie parcg na 33 przyśpiesza w miare żwawo niestety trooper już nie (co odbija się na spalaniu dość mocno parch na 35 nie zamyka się w mniej niż 15 lekką nogą licząc )
ogólnie do diesla uważam że 33 to za duża opona zwłąszcza szeroka na 12,5 sam mam w trooperze 33x12 ale mam 60 kucy więcej, więc jest czym zakręcić, a szału z dynamiką niestety już nie ma na dalsze wyjazdy wkładam max 265x75r16 lub 235x85R16 (32x10,5/32x9) bo to najbardziej ekonomiczne rozmiary opon do troopera i serio wycieczkowóz nie potrzebuje więcej, a z zewnątrz dramatycznej różnicy nie widać
mcgiver napisał(a):za te pieniądze to zajebisty zakup .
jeden lubi ogórki a drugi ogrodnika córki także jak mi by sie trafiła taka okazja to zaraz go spieniężam i kupuję 3.2
Tak poważnie to jednemu za młodu przekręciło sie trybko w głowie na dizle innemu na benę i dyskusja nie ma sensu, ale dizle dziś nie są ani ekonomiczne ani ekologiczne , Niemniej jednak kazdy ma prawo jeżdzić czym chce do czasu aż rząd nie wypracuje mechanizmu wycofywania dizli z rynku , jak stare piece do centralnego
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości