niedzwiedz napisał(a):Cześć wsztsykim
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Opla Monterey'a
W najbliższym czasie muszę:
- zmienić olej w silniku, nie wiem jaki jest obecnie. Zastanawiam się czy nie wlać półsyntetyk GM 10W-40, miałem wcześniej ten olej w kilku innych autach i byłem zadowolony. Czy lepiej zostac na syntetyku?
-założyć LPG, bo pójdę z torbami, co możecie polecić, chciałbym mieć butle gazowa za fotelami pasażera
-rozrząd zastanawiałem się nad SKF i pompą wody Aisin
mcgiver napisał(a):rozrządu
pocieszny napisał(a):mcgiver napisał(a):rozrządu
nierządu
mcgiver napisał(a):pocieszny napisał(a):mcgiver napisał(a):rozrządu
nierządu
dalej nabijaj te posty bo masz mało
Legend napisał(a):no poci się, u niego coś.
Legend napisał(a):no poci się, u niego coś.
Legend napisał(a):do reduktora lejesz olej przekładniowy - sprawdź to dokładnie.
Do skrzyni manualnej silnikowy.
Ja zamawiałem wszystkie uszczelniacze w isuzu, katalogi Opla pokazują jako niedostępne, koszty nie są aż tak wysokie.
Do mostu z LSD lejcie Shell Spirax? Jaki zaleca producent? Też mnie to czeka, a tego oleju akurat nie zamówiłem jeszcze.
mcgiver napisał(a):do reduktora , skrzyni manualnej i silnika w zasadzie leje się ten sam olej ; dziwne ale prawdziwe
wszystko znajdziesz tutaj osobno do każdego modelu rocznikowo i silnikowo (11. kroon_oil_product_recommendation.zip)
http://www.trooper4x4.pl/tekst.php?id=1
pozatym na 38 stronie manuala (7. Isuzu_Trooper_98-02.pdf) są tabele ze specyfikacjami olejów
miras7 napisał(a):Legend napisał(a):do reduktora lejesz olej przekładniowy - sprawdź to dokładnie.
Ja zamawiałem wszystkie uszczelniacze w isuzu, katalogi Opla pokazują jako niedostępne, koszty nie są aż tak wysokie.
Do mostu z LSD lejcie Shell Spirax? Jaki zaleca producent? Też mnie to czeka, a tego oleju akurat nie zamówiłem jeszcze.
Gdzie dokładnie kupiłeś uszczelniacz wałka ataku tylnego mostu ? Nigdzie w Polsce nie mogłem znaleźć. Chodzi o nowszy most oczywiście, od '98
Legend napisał(a):do reduktora lejesz olej przekładniowy - sprawdź to dokładnie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości