Dzień dobry,
szukam informacji na temat serwisowania Isuzu D-Max z 2014 roku.
Komu najlepiej powierzyć nowo zakupione auto? Samochodu jeszcze się uczę, próbowałem uzyskać jakieś informacje z Autoryzowanych Serwisów, ale napotkałem na mur ignorancji: najbliższa Zielona Góra 2 razy nie oddzwoniła, Polkowice chyba nastawieni są na duże firmy, we Wrocławiu byłem osobiście, ale Serwis skierował mnie do Sprzedawcy , który namawiał mnie do wymiany samochodu na nowy - jakbym był zainteresowany nowym, to nie kupiłbym używanego , a rozmowa o obsłudze zakończyła się stwierdzeniem, że i tak gwarancja się już skończyła, najlepiej wypadła Jelenia Góra, ale dla nich problemem było, że jest to pojazd importowany do Polski z Francji Użytkuję także dwie Mazdy i chyba za bardzo przyzwyczaiłem się do innej jakości obsługi serwisowej.
Z racji zawodu czeto jeżdżę po Polsce i z chęcią oddam samochód raz w roku na przegląd do Serwisu, który zajmuje się głównie Isuzu D-max.
Proszę o uwagi na co zwrócić uwagę w początkowej fazie użytkowania, czy robić konserwację podwozia, co jest z tym rosnącym poziomem oleju w silniku? Auto zamierzam eksploatować głównie do holowania łódki wędkarskiej i sporadycznych wyjazdów do lasu na polowania.
Dziękuję za wszelkie informacje, bo przeszukałem net, ale nie znalazłem nic konkretnego.