A więc:
niedługo upchnę Wam tutaj fotki z imprezy po której mój Voozek-Isoozek przestał działać prawidłowo.
a w temacie czujników-magik od gadania z komputerkami opowiada mi tak:
Twój komp od TOD-a mówi "wszystko jest gites-jedź". więc rozpoczynam jazdę. "dlaczego nie jedziesz? moje czujniki mówią ze stoimy". sprawdzam abs-y - pokazują ze ruszyliśmy, generalnie działają. więc sygnał ginie po drodze? a może jednak czujnik prędkości tu ma znaczenie? jest na reduktorze...!!
nie.. To nie tak.. Komp toda nie bierze sygnałów prędkości z absu /zaznaczam że mówimy o vehicrossie i nie gwarantuję że tak samo jest u Was/. bierze sygnał z dwu czujników zlokalizowanych przy wyjściach wałów w reduktorze /jeden "czycha" nad łańcuchem drugi nad zębatką na wale/. na fiszkach to nr. 357A i B. Zrobie fotki i nauczę się wstawiać to zobaczycie gdzie one są. Te dwa czujniki mam martwe. mam już numery katalogowe. gsi ustaliło cene... ponad 700 zet.. Ale normalnie chodzą po 80-150 zet. Najgorsze jest to, że warsztat który wymieniał mi reduktor /bo rozlecial się kosz ze sprzęgiełkami, a miałem drugi sprawny/ WYMONTOWAL te czujniki i w starej obudowie mam tylko otworki.. wiedzą co jest cenne. jutro do nich jadę ustalić ich wersję zdarzeń.
nadmienię jeszcze że usilnie
POSZUKUJĘ szrotów które demontują trooperki i maja reduktory z tod-em i /co jest bardzo rzadkie/ zgodzą się na sprzedaż samych czujników.. bo nie chce mi się kupować calego reduktora za 900 zet..
tyle z placu boju. jutro cuś wkleje z fotek..
siemanko
p.s. video w podpisie już działa..