Sprzedam Opel Monterey 3.1 LTD '92 klima

Sprzedam Opel Monterey 3.1 LTD '92 klima

Postprzez Loku » 11 paź 2012, 07:45

Jak w temacie, kopiuje opis z allegro link też wrzucam zdjęcia są. Bez ściemy - do regeneracji przekładnia kierownicza, oraz zrobienie rozrządu.

http://allegro.pl/opel-monterey-3-1-ltd ... 98782.html
Witam!

Na sprzedaż posiadam Opla Montereya. Silnik w tym samochodzie to legendarna, produkowana do dziś jednostka Isuzu 4JG2 - turbodiesel o pojemności 3059cm3 generujący 114 koni mechanicznych i 240 Nm. Wiek samochodu to 20 lat, czego kompletnie po nim nie widać (dopiero zaczyna schodzić fabryczna konserwacja z podwozia) a przebieg to 273 tysiące kilometrów. Samochód niestety jestem zmuszony sprzedać z powodu zmiany sytuacji życiowej. Za mojej krótkiej kadencji nie zawiódł mnie ani raz, jedynie wciąż zaskakuje swoją kondycją i daje radość za każdym razem gdy się do niego wsiada. Jeżeli ktoś szuka taniego w obsłudze, prostego samochodu który nagle nie stanie w trasie, na pustyni, czy w środku lasu to oferta właśnie dla takiego zainteresowanego. Od kiedy go posiadam włożyłem przede wszystkim we wnętrze i wyposażenie - było zepsutych kilka bajerów, niedostępnych już na rynku. To co było niesprawne, uszkodzone, czego brakowało lub brzydko wyglądało (mowa o elementach wnętrza i wyposażenia) zostało przeze mnie wymienione na oryginalne, sprawne, świeże. Mechanicznie - w Montku wymieniłem olej silnikowy (Castrol) i wszystkie filtry (Mann) oraz osłonę przegubu lewego osi przedniej. Dodatkowo w tym tygodniu zostanie wymieniona plecionka (złącze elastyczne układu wydechowego) która uległa destrukcji. Nabywcę do zrobienia czeka simering między skrzynią biegów a wałem napędowym tylnym (koszt 70zł) oraz wymiana paska rozrządu i pompy wody (koszt 800zł). Jeżeli ktoś będzie zdecydowany, po przedpłacie mogę zlecić wymianę tych elementów w serwisie Opla Montereya w Krakowie (ul. Mokra 2). Dla idealisty - uszczelnienie misy olejowej, z której czasami ulatuje kropla oleju. Nie jest to żaden poważny wyciek przez który pod pojazdem powstaje kałuża i trzeba dolewać olej - kropla na gruncie pojawia się od bardzo rzadko, a oleju nie trzeba dolewać (2 miesiące temu wymieniałem, poziom na bagnecie bez zmian). Opel został sprowadzony z Niemiec do Polski w 2006 roku. Wizualnie samochód jest w stanie dobrym. Robi wrażenie, ludzie często się oglądają a jego gabaryty powodują częste zatrzymanie kierowców innych pojazdów mających pierwszeństwo przejazdu. Mimo wieku mechanika pojazdu jest w znakomitej kondycji. Rama nie ma żadnych dziur ani poważnych ognisk korozji, buda również. Nabywca otrzyma również kilka zapasowych części do wnętrza pojazdu. Kontakt telefoniczny 508-784-717 Sebastian. Uwaga! OD 20 DO 23 września kontakt tylko telefoniczny. Zapraszam do oglądania samochodu w Krakowie. Możliwa negocjacja, oraz zamiana za kombi w gazie z klimatyzacją (ok 7-8 tys zł.) plus dopłata, lub motor i dopłata. Lista wyposażenia Montka, czyli to co egzemplarz posiada a chcielibyśmy mieć w nowych samochodach :)

klimatyzacja (zamraża kierowcę i pasażerów)

elektrycznie składane lusterka

elektrycznie podgrzewane lusterka

elektrycznie wysuwana antena

elektrycznie otwierane szyby przednie, oraz tylne

spryskiwacze lamp przednich

wycieraczki lamp przednich (jednej brakuje, w tym tygodniu zostanie zamontowana)

podłokietniki

radio z CD i wyjściem AUX (jack)

podgrzewane fotele przednie

dogrzewanie silnika (przydatne w zimie)

napęd 4x4 - sprawny

reduktor

halogeny dalekosiężne Wesem 35W

światła przeciwmgłowe przednie

kangur (orurowanie przednie)

osłona silnika (stalowa płyta ochronna pod komorą silnika)

osłona skrzyni biegów

opony z terenowym bieżnikiem BF Goodrich AT

dwa nowe akumulatory

hak o uciągu 2390kg

OC ważne do końca lipca 2013 roku

relingi dachowe
Loku

Re: Sprzedam Opel Monterey 3.1 LTD '92 klima

Postprzez szabla » 09 lis 2012, 20:02

a może zamiana na BMW 316 97r i troopek:)
MONTEREY 94r 3.2 V6 LTD LONG automat
szabla

Postprzez speed » 16 lis 2012, 19:03

chyba Panie Prezesie lipa!!!
speed

Postprzez Loku » 20 lis 2012, 13:10

Nieaktualne ;)
Loku

Powrót do Sprzedam