Witam serdecznie mam do sprzedania opony kopie simexa 265/70 r16 "w 98% stanie bieżnika , mało jeżdżone w terenie jak i na twardym , sprzedaje z felgami za 1250 , cena jak najbardziej do negocjanci . Polecam dzwoń 693391003. Posiadam także dystansy 3cm za 350 zł
Ostatnio edytowano 14 gru 2012, 20:31 przez szabla, łącznie edytowano 2 razy
I to dobrą ofertę . Jak bym miał wolne grosze to bym kupił i wystawił do sprzedania resztę na sztuki. No ale niestety przez zimę muszę trochę zainwestować w Troopka, a koło zapasowe może poczekać na koniec prac. Swoje 4 sztuki kupiłem za ok 500zł i jak na razie nie znalazłem jednej brakującej sztuki. Ale poszukuję, więc pytam gdzie mogę. Przepraszam, jeśli poprzednim postem uraziłem. Pozdrawiam.
szabla napisał(a):Przepraszam jak może się dostawać żwir po między oponę a felgę znaczy że wchodzi do środka opony? w jaki sposób
DOSŁOWNIE TAK przy tych felgach niestety dosyć często. Praktycznie każdy wyjazd w głębsze błoto kończy się u wulkanizatora. Spróbuję to jakoś skleić silikon się nie sprawdza.
Przejeździłem na tych felgach różne tereny , błotniste , żwirowe , piaszczyste i na agresywnej oponie i nie zdarzyło się a żeby dostało się cokolwiek do środka opony , wydaje mi się że to o czym piszesz to odosobniony przypadek lub miałeś wielkiego pecha.
Ostatnio edytowano 09 gru 2012, 18:13 przez szabla, łącznie edytowano 1 raz
Dopiero powyżej 2, 5 AT jest spokój, a to trochę za dużo w terenie. Są wytrzymałe tolerują podnoszenie hi liftem. Próbowaliście skleić oponę z felgą.Silikony dedykowane samochodom nie sprawdzają się, po kilku km w błocie rant felgi jest czysty, jakby nic niebyło klejone.
Tak jak kolega pisze 80cm, podany wymiar taki jest nie posiadam metra krawieckiego to i też powołuje się na dane producenta ale biorąc pod uwagę że opony są używane to autentyczny wymiar może być około 78,4 cm
265x70r16 to 31 265x75r16 to 32 a jeśli do piero przy 2,5 atmosfery nie masz problemów to albo masz zjechane felgi albo skatowane ranty opon, ogólnie do 1,7-1,8 nic nie powinno się dziać przy sprawnej oponie i feldze, ja sobie zdjąłem oponę w sobotę ale to przy pałowaniu na ciśnieniu w granicach 1,0-1,2