Witam! jak w temacie. Sprzedam trooperka... zrobiłem nim od kupna 2000km. Silniczek chodził jak złoto, odpalał bez problemów, bez kopcenia itd. Zadowalał się racjonalnymi ilościami paliwa, nie kapie nic, most lsd działa. Niestety tydzień temu zaczęły dochodzić do moich uszu dziwne stuki z pod maski. Liczyłem na to że regulacją zaworów załatwi sprawę. Niestety mechanik zdiagnozował uszkodzoną panewkę. Do auta mam drugi silnik. Z bólem serca decyduje sie na sprzedaż, ponieważ mój park maszyn i brak wiedzy mechanicznej jest zbyt ubogi żeby zrobić przekładkę we własnym zakresie, zwłaszcza ze jest to mój drugi trooper w stajni i niestety z diesla zdecydowałem się zrezygnować (pierwszy trooper to 2,3 benzyna na gaźniku). Posiadam bardzo dużo części do 2,8tdi. Między innymi ramę- zdrowiznę, resory, nagrzewnicę, zwrotnice i bardzo wiele innych. Postaram się skatalogować niebawem wszystko. Poza stukaniem silnika reszta działa w aucie. 4x elektryczne szyby, wspomaganie, centralny zamek. Do czasu rozpoczęcia sie stuków, silnik wkręcał się zdrowo, turbina pompowała jak należy. Wymieniłem krzyżaki wału (wszystkie 3), wymieniłem olej silnika, wszystkie filtry. Rozebrałem fotele i kanapę które zostały przezemnie wyprane (po 3 razy) w pralce i założone na nowo. Jest czysto;) Zainteresowane osoby zapraszam do kontaktowania się. Auto stoi w nieopodal miejscowości Brodnica, powiat Śrem, Wielkopolska. Kontakt: romanadamczyk10@gmail.com 531450013
PS. Ubezpieczony i z ważnym przeglądem.