jak wyżej , poszukuje uszczelki filtra powietrza , tej nad filtrem w obudowie , u mnie była sparciała i po założeniu snorkel przepuszczała powietrze , serwis nie ma w sprzedaży nie produkuja już jej , jakiego można zamiennika użyc ktoś miał juz z tym doczynienia ,
ewentualnie silikon gumopodobny- to takie coś co jest troche bardziej elastyczne od zwykłego silikonu-choić twierdze że zwykły też sie nada-biorac pod uwage częstotliwość zdejmowania tej pokrywy to wariant jest do przyjęcia
mania 3,1tdi---+2,safari,........plany już są ale szukam sponsora
Uszczelka ma kształt litery L , ale rynienka by się zdała, ponoć Wurth ma coś podobnego bo byłem dzisiaj i u szklarzy i w sklepach motoryzacyjnych i NIE MA. Jutro się z tym zagadnieniem rozprawie.
Podobna rynienka ale zatykając snorkel na podobnych uszczelkach zasyssa lewe powietrze tej uszczelki nie próbowałem jutro spróbuje jak coś masz piwko u mnie , ale jestem sceptyczny wiedząc jak zasyssa sprężarka. Ale sprawdzę
skiczu napisał(a):A bez zatykania snorkela też ciągnie lewe powietrze?
Dobre pytanie , teraz bez uszczelki pewnie tak wczesniej nie sprawdzałem. Po jką cholerę mechanik od 4x4 ( dobry mechanik ) sprawdzał przy zatkniętym snorkel i kazał poprawić . Hmmm......... zapytam