RrAntiLOCK problem !!!!

Isuzu Trooper/Bighorn, Opel Monterey, Holden Jackaroo, Honda Horizon, Acura SLX

RrAntiLOCK problem !!!!

Postprzez radarsz » 15 sty 2010, 21:51

witam,zapalila mi sie kontrolka RrAntiLock i BRAKE, skrzynia biegow automat przeszla w tryb awaryjny, ABSu moj tropek nie posiada co sie doczytalem w instrukcji to jest to blokada tylnego mostu, dlaczego to badziewie sie swieci moze ktos mial taki przypadek silnik 3,2 V6 benzynka rok 1994, serdeczne dzieki za jakies podpowiedzi
radarsz

Re: RrAntiLOCK problem !!!!

Postprzez marcin75m1 » 16 sty 2010, 11:28

Witam ,w trooperach nie bylo orginalnych blokad mostow ,prawdopododnie masz uszkodzony jakis czujnik od absu tylko nie wiem gdzie on sie znajduje czy przy kole czy kolo dyferencjalu ,najlepiej podjechac jak ktos ma TECHA1 lub 2 i podlaczyc sie i to zdjagnozowac ,mam TECHA1 z programem do montereya i do skrzyni automat jak cos ,pozdrawiam
marcin75m1

Postprzez Nahen/thor_ » 17 sty 2010, 18:14

RrAntiLock to wg wszelkich ziemskich prób tlumaczenia nic innego jak właśńe blokada tylnego mostu. Jakoś nie chce mi się wierzyć że w ŻADNYM modelu Troopera/Montereya nie były montowane blokady. Nie jest to na tyle "kosmiczna" sprawa żeby jej nie wpakowac do któregoś z modeli.

Kontrolki od ABSu powinny mieć w nazwie BLOCK AntiBlockSystem a nie LOCK. Rr - Rear AntiLock hmm dziwne określenie jak na ABS czy coś wokół niego.
Staruszka już nie ma :( 2001 3.0 DTi
Nahen/thor_

Postprzez kugel » 17 sty 2010, 18:27

Na forum FixYa jest opisywany podobny problem -fachowiec sugeruje awarię czujnika w systemie ABS.Post dotyczy troopka z 92.http://www.fixya.com/cars/t1387119-rran ... rake_light
kugel

Postprzez Nahen/thor_ » 17 sty 2010, 19:10

Cóż widać co kraj to obyczaj w opisie urządzeń i systemów ;) Znaczy ż ejest jeszcze w tym autku kontrolka "FdAntiLock ??
Staruszka już nie ma :( 2001 3.0 DTi
Nahen/thor_

Postprzez hassan » 17 sty 2010, 22:31

Nahen/thor_ napisał(a):RrAntiLock to wg wszelkich ziemskich prób tlumaczenia nic innego jak właśńe blokada tylnego mostu. Jakoś nie chce mi się wierzyć że w ŻADNYM modelu Troopera/Montereya nie były montowane blokady. Nie jest to na tyle "kosmiczna" sprawa żeby jej nie wpakowac do któregoś z modeli.

Kontrolki od ABSu powinny mieć w nazwie BLOCK AntiBlockSystem a nie LOCK. Rr - Rear AntiLock hmm dziwne określenie jak na ABS czy coś wokół niego.

ale "Anti" to zaprzeczenie - czyli byłby to system PrzeciwBlokowaniuTylnejOsi ;-)
AntiLock to oczywiście ABS. Kontrolki RrAntiLock nie ma w standardzie w troopku/montku. Może więc niech kolega radarsz umieści jakieś jej zdjęcie.
był: Opel Monterey A 3.1 LTD '96, 265/75/16 BFG AT, +2" Lovells
jest: VW Transporter T3 Syncro

nigdy nie mów nigdy...
hassan

Powrót do Isuzu Trooper II / Opel Monterey A (1992-1997)