Quentil napisał(a):Zużyte czopy, czyli permanentny luz na łożyskach. Trudno znaleźć kogoś kto ogarnie naprawę czopów, więc kupiłem nowe zwrotnice, a w okolicy były w wersji bez abs i tu rola frezera
Obecnie mam swoje dawne piasty i nowe zwrotnice, wszystko pasuje. Jeszcze nie jeździłem dalej niż po podwórku, więc nie wiem czy abs dobrze działa, ale wygląda jakby miał działać
pocieszny napisał(a):tylko po co ABS??
ja rozumiem że ktoś mało jeździ w terenie ale zjazd w dół zbocza po wykrzyżu wtstarczy zaliczyć tylko raz by się auta pozbyć
ABS to złoooo
mcgiver napisał(a):... naprawa zużytych czopów się nie kalkuluje.
mcgiver napisał(a): kwestia przerwania obwodu jednego czujnika wyłacznikiem; przynajmniej tak to mozna było w bmw zrobić.
czasem lepiej mieć ten abs .
Quentil napisał(a):Frota czy Mont chyba idzie taki sam czujnik. Od mazdy pasuję tylko, że otworek w blaszce jest nie tam gdzie trzeba i wtyczkę trzeba przelutować
pocieszny napisał(a):potzrebujesz ręcznego żeby trzymał auto całą noc czy tylko przez 2-3 godziny?
piotr R napisał(a):Z ręcznym jest problem od zawsze. Jeśli elementy stalowe są w dobrym stanie , to naklej nowe okładziny. Da się dopasować z Ursusa c 360, z jednej robisz komplet na koło.
Te od froty nie pasują, jeśli kupisz nowe dedykowane do Troopera to bierz komplet z rozpierakami.
Z ręcznym walczę już parę lat,na rynku europejskim nie kupisz sensownych szczęk zawsze jest coś nie tak. Trzeba sprowadzać z U.S.A .
Mam ręczny bo mój mechanor się wku.... wziął pilnik i dorobił to czego Chińskia fabryka bubli nie potrafi zrobić.
mcgiver napisał(a):pocieszny napisał(a):potzrebujesz ręcznego żeby trzymał auto całą noc czy tylko przez 2-3 godziny?
przez ten śnieg mam mało miejsca na placu i będę stawiał auto pionowo na ścianie garażu więc ręczny musi trzymać dłuzej niż całą noc tymbardziej ze lubie pospać .
Jake napisał(a):mcgiver napisał(a):pocieszny napisał(a):potzrebujesz ręcznego żeby trzymał auto całą noc czy tylko przez 2-3 godziny?
przez ten śnieg mam mało miejsca na placu i będę stawiał auto pionowo na ścianie garażu więc ręczny musi trzymać dłuzej niż całą noc tymbardziej ze lubie pospać .
Nie wiem z czego tu sie smiac, ja zawsze tak parkuje xD Reczny zyleta ^^
Pocieszny pytal, bo mozna zrobic hydrauliczna "łape" na tył, zamiast oryginalnych linek, szczek i calego badziewia. I trzyma jak złoto, ale z czasem stopniowo puszcza. Wiec perfekt na ruszanie pod gore, parkowanie pod marketem, ale nie na zostawienia auta na noc. Mnie pomysl pocisznego zainspirowal, zeby tak zrobic u siebie, ale nie ruszajac oryginalnej wajhy recznego tylko dokladajac druga, pionową.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości