piotr R napisał(a):Od pięciu lat jeżdżę na 10W 40. Ciężkie rajdy, upalne Bałkany (16km pod górę) praca dom silnik nie zdąży się rozgrzać. Przez 10 lat katowałem samochody w rajdach na 10W50 nie wiem co to jest nagar w silniku.
j.jaroslaw napisał(a):No właśnie olej jest dedykowany już do LSD, jednak w manualu od Trupka jest jasno napisane: olej do LSD + dodatek 112g
j.jaroslaw napisał(a):No to można powiedzieć, że dodatek 112g do oleju(olej specjalny do LSD) nie zaszkodzi ani nie poprawi jego własności, a 60pln w plecy hehe. Na opakowaniach różnych producentów widnieje, by zawsze dodawać- ale to już komercja.
j.jaroslaw napisał(a):Ja też się nie spotkałem, mam pierwsze auto z dyfrem z LSD, ale po tym co zobaczyłem w instrukcji Isuzu(czyli załączniki powyżej przedstawione) myślałem, że tak należy. Ale jak to w świecie bywa: każdy producent dodatków do czegokolwiek zaleca dodawanie swoich dodatków do benzyny, oleju, ropy itd. ale jak już wspomniałem- być może komercja. I jeszcze jedno, dodanie dodatku nie zaszkodzi- pewnie- bo wycisza, polepsza podobno to i owo.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości