Łożysko prowadzące sprzęgła

Isuzu Trooper/Bighorn, Opel Monterey, Holden Jackaroo, Honda Horizon, Acura SLX

Łożysko prowadzące sprzęgła

Postprzez stone » 07 cze 2010, 16:13

Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum !
Jestem nowym użytkownikiem tego forum, zaglądałem tu już kilka razy wcześniej w celu uzupełnienia swoich wiadomości na temat samochodów Monterey/Trooper.
Dopiero od niedawna stałem sie szczęśliwym posiadaczem Monterey-a i pozwoliłem sobie wejść w szacowne grono użytkowników tego forum.
Na początek proszę o pomoc w znalezieniu łożyska SACHS-1863 870 201 - jest to łożysko prowadzące sprzęgła. Wiem, ze stosowane było w silnikach benzynowych o pojemności 3.2 oraz 3.5 w samochodach Isuzu: Rodeo, Amigo, Trooper oraz w Opel/Vauxhall: Frontera B, Monterey A/B.
Szukałem po sklepach internetowych i kilku stacjonarnych, wreszcie zadzwoniłem do serwisu Opla - tam dowiedziałem się że mogę zamówić ale muszę czekać ok. 3 tygodni ponieważ muszą sprowadzić z serwisu niemieckiego :(
Jednym słowem jest ciężko, może ktoś miał już do czynienia z tym łożyskiem i zna może jakiś zamiennik. Ostatecznie chcę iść do składnicy maszyn rolniczych (Agromy) i może tam po wymiarach coś uda się znaleźć.

Jeszcze raz proszę o info - jeżeli ktokolwiek coś wie na ten temat.

Pozdrawiam
stone

Re: Łożysko prowadzące sprzęgła

Postprzez Nahen/thor_ » 07 cze 2010, 19:27

Wersja z dopasowaniem wydaje sie chyba najszybsza i najtańsza a dodatkowo może nawet okazać się, że dorwiesz taniej dużo lepsze jakościowo łożysko ;)
Staruszka już nie ma :( 2001 3.0 DTi
Nahen/thor_

Postprzez urwis1981 » 07 cze 2010, 20:27

Nie łatwiej zaatakowac jakis sklep z łozyskami??Stare na wzór,powinni cos dopasowac. Z autopsji wiem ze tam jest duzo taniej,kiedys lozyska w mojej yamaszce padly,serwis powiedzial 170zl bo bardzo nietypowe a pan w sklepie gdzie sa tylko lozyska dal mi "te drozsze,niemieckie" za 9zl szt....
urwis1981

Postprzez croochy » 07 cze 2010, 21:18

w IC pytał?
Nie polemizuje z debilami
croochy

Powrót do Isuzu Trooper II / Opel Monterey A (1992-1997)