Witam serdecznie,miałem za zadanie zaadoptować Montereya w teren do firmy,aby miał z tyłu platforme,ala pickup,ale dłuższa. Przedłużyłem rame.Ale mam problem z hamulcami,nowe wężyki,układ odpowietrzony,ale prawdopodobnie pompa hamulcowa nie daje rady.Pedał nie jest twardy,trzeba pompować z dwa trzy razy,aby było czuć,że auto staje.Jak moge rozwiązać ten problem? Jakaś mocniejsza pompa,moze można ją jakoś podkręcić? ewentualnie ktoś może bawił sie w jakies inne układy wspomagające hamowanie? Druga kwestia to podniesienie auta w zawieszeniu,bo auto troche przysiadło po przedłużeniu.Z tyłu zapodam pomysł kolegi z forum ze spreżynami od Tico.A przód? Drążki kierownicze można skręcic,ale chyba coś jeszcze nalezy zrobic.Prosze podpowiedzieć,dłuższe sprężyny,jeśli tak to od czego? Może ktoś ma namiary na podkładki pod sprężyny?
Trzecie kwestia to poprawe skrętności auta,po niewielkim w sumie wydłużeniu,pogorszył sie skręt. Jak mogę sobie w Montim z tym poradzić? Aha,potrzebuje jeszcze komplet sześciu poduszek pod karoserie do ramy,zestawy góra,dół,tuleja i podkładka.Używki ,w dobrej cenie.