orfik napisał(a):Koledzy szybkie pytanie czy przedni most z roku 92 z załączanym napędem mechanicznie będzie pasował do mojego montka z 97 roku z napędem załączanym pneumatycznie? podobno starsze mają mniejszy rozstaw kół, tylko czy jest zmiana na przegubach czy są inne wymiary mostu? Mam okazję kupić most przedni od kolegi z forum lecz nie jestem pewien czy będzie taki sam, a nie chce złomu zbierać. pozdrawiam wszystkich.
pocieszny napisał(a):95/96 facelifting i poszerzenia nadkoli plastikowe, nowa deska, nowe mosty
pocieszny napisał(a):pytanie zasadnicze masz przełączanie przodu na podciśnienie czy nie?
jeśli tak to po 96 jeśli nie do przed
pocieszny napisał(a):....
a co się stało z tym mostem że potrzebujesz wymienić??
Kangur napisał(a):Most z modelu przejściowego będzie pasował fizycznie i przelozeniami do wersji z manualnym sprzęgiełkami. Należy tylko w moście sterowanym podciśnieniowo zablokować przesówkę odpowiedzialną za przenoszenie napędu na półosie w pozycji zapiętek na stałe.
miras7 napisał(a):Kangur ma rację. 2 lata temu wierzyłem, że "przejściówki" '96-'97 mają większy rozstaw kół od wcześniejszych wersji i pisałem o niemożliwości zamiany mostów pomiędzy węższym a szerszym.
Teraz mam to sprawdzone i wiem, że dopiero modele od '98 miały szerszy rozstaw kół. Tak więc cały most z półosiami od starszego modelu wsadzisz do swojego bez problemu. Ale uważam, że to bez sensu. Zablokowana na stałe przesówka (mechanicznie, nie podciśnieniami) to dobre rozwiązanie. I wtedy możesz wywalić całe podciśnienia na cienkich wężach (bo rozumiem, że egr też nie potrzebujesz).
Powrót do Isuzu Trooper II / Opel Monterey A (1992-1997)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 77 gości