mi za 1,5tyś km stuknie 50tyś od remontu wykonanego na spokojnie bez pośpiechu w zimie 2017/2018 (od listopada do kwietnia) czyli 3 lata temu, nie wymieniałem tłoków , ale modyfikowałem je pod inne pierścienie, poczytaj mój temat.
wcześniej mi silnik żarł 3litry oleju na 1 tyś a teraz bierze około 0,1l na 1tyś km co na dzień dzisiejszy daje efekt niecały litr od wymiany do wymiany
Silnik ma potencjał i dynamikę ,185km/h już widziałem na liczniku na gumach które idą praktycznie idealnie z gpsem
tak że wg mnie remont udany, jedyne co chcę poprawić to wymienić osie koników i niektóre popychacze , bo przy remoncie było to olane szczerze mówiąc i niektóre mi klepią.
remont mnie kosztował 5,5tyś ale oprócz obróbek bloku i głowic wszystko robiłem sam więc mechanik na mnie nie zarobił

tu są jakieś nadwymiary ,
https://www.rockauto.com/en/catalog/isu ... iston,5620myślalem nad nimi ale w efekcie okazało się że wystarczy poprawić honowanie i wymieniłem jeden tłok na inny używany bo był trochę zjechany.
edit
remont który ja sobie zrobiłem to raczej nikt Ci tego tak nie zrobi , w sensie modernizacja tłoków . mycie wszystkiegi , czyszczenie i malowanie itd , bo za takie szpasy to się płaci extra ,bo kazdy tylko szybko zrobić co trzeba i wyjazd, bo trzeba wjeżdżać następnym łupem i zarabiać i napewno nikt się nie bedzie spuszczał nad tym żeby to było wszystko czyste i ładne i zadbane .
pozatym niewiem jakie dziś mechanicy dają gwarancje na swoją robotę i ile to kosztuje, ale jakbym zapłacił za remont to nie wyobrażam sobie żeby po 30tyś coś się mogło spierdolic i mechanik by się nie poczuwał do rozwiązania problemu.
ja naszczęście zarabiam w innej branży , a wiem że mechanika zarobkowa to ciężka robota i nie wyobrażam sobie dziś leżeć pod czyimś autem

...