pomocy

Isuzu Trooper/Bighorn, Opel Monterey, Holden Jackaroo, Honda Horizon, Acura SLX

Re: pomocy

Postprzez peterek66 » 07 cze 2013, 17:38

Ta... 8-)
Maciek_RS95 napisał(a):Czyli najprościej mówiąc kolektor dzieli się na dwie części: górę i dół? Górna część jest łączona z dolną za pomocą tej uszczelki rzędowej "szóstki" a później przechodzi na widlastą 6-kę po jednej na stronę?
Dzięki wielkie za info :)2

Ble, ble, ble, ble, ble... :lol: Tamto było lepsze :D
BYŁ: Montek 3.2 V6 1992 Obrazek Obrazek
JEST Citroen ZX Aura 1.9 TD i zapierdala jak należy :twisted:
peterek66

Postprzez Maciek_RS95 » 07 cze 2013, 20:26

Podziękowania dla kolegi gwojew za cenną informacje na temat syku przy otwieraniu wlewu paliwa. Faktycznie był zawór walnięty ale wymiana nie pomogła z całą resztą oprócz tego, że ustało syczenie przy otiweraniu wlewu.
Mimo wszystko jeden z kolejnych problemów usunięty. Może tak jak mówi kolega pocieszny jedna składowa z wielu.
Jutro jeszczse raz postaram się pomierzyć czujniki-co wyjdzie to napisze.
Opel Monterey 3.2 B+G, IRONMAN +2, Lublin
Maciek_RS95

Postprzez Maciek_RS95 » 28 cze 2013, 16:01

Witam kolegów, trwało to nieco dłużej niż się spodziewałem ale dopiero teraz mam chwilkę czasu żeby napisać co i jak.

Pomierzyłem wszystkie czujniki i według danych podanych w tamtym poście wszystko się mniej więcej zgadzało , ale coś nie tak było jeszcze z czujnikiem podciśnienia bo raz silnik pracował lepiej raz gorzej, tzn w zależności od tego w jakiej pozycji była wtyczka-czujnik wymieniony kupiłem jakiś od astry 1.8 z a 30zł (jakby ktoś szukał to pasuje jeszcze chyba od laguny i lanosa \nubiry 1,6 ale starszego modelu). Odpalanie i trzymanie obrotów wróciły, mogę już się nawet nim poruszać hehe, Wprawdzie jeszcze pozostawia to sporo do życzenia ale zawsze to coś. Zdarza mu się jeszcze że obroty zdechną albo sie czasem zawiesi czy powoli schodzą ale przynajmniej mchem nie obrasta.
Na razie wielkie dzięki za wszelkie pomysły i podpowiedzi jak pogrzebie w nim cos i się czegoś dowiem to napiszę.
Opel Monterey 3.2 B+G, IRONMAN +2, Lublin
Maciek_RS95

Poprzednia strona

Powrót do Isuzu Trooper II / Opel Monterey A (1992-1997)