peterek66 napisał(a):.
peterek66 napisał(a):boqdan napisał(a):Powiedzcie panowie jak na < nasze > nazywają się uszczelniacze gniazd świec zapłonowych i gdzie można to dostać,
a może jakiś rodzimy <patent> na uszczelnienie zalewania świec i prostą wymianę.
Ta...
Uszczelniacze to uszczelniacze, a dokładnie to chodzi o uszczelniacze gniazd świec w pokrywie głowicy. Co do patentu na zalewanie olejem, to mój mechanik wymienił mi w jednej połówce na nowe a w drugiej, z tego co zauważyłem, uszczelnił silikonem wysokotemperaturowym i kurcze to działa. Dla usprawiedliwienia mojego mechanika, zrobił to na moje życzenie bo musiałem mieć auto na szybko.skiczu napisał(a):Jak na nasze? Każda świeca ma własną uszczelkę. jeśli poszły Ci gwinty w głowicy to są reperaturki ale nie wiem jak się sprawdzają...
Ta...
Żadne gwinty Uszczelki Skiczu, uszczelki. Przez to gówno olej z pod pokrywy głowicy przecieka do tuneli świec i powoduje "gubienie" iskry. Paskudna sprawa, sam to przerabiałem, Monti zachowywał się jak kangur, szarpał prychał i nie jechał po wymianie uszczelek inne auto, nówka sztuka.
I właśnie o TO chodzi