alunetik@gmail.com napisał(a):Dołączę się do wątku. Mam dziwna sytuację: bardzo cięzko jest wyregulować temperaturę. Na odkeconym ogrzewaniu na maxa, jest gorąco jak w Egipcie i fakt robi się tak po mniej wiecej 5-8km nawet przy dużym mrozie. Ale jeżeli chce zmniejszyc ogrzewanie, to jakakolwiek reakcja jest 2-3 ząbki wstecz. Wtedy odrobine się zmniejsza. Natomiast czy ustawie na połowę, 1/3 czy 2/3 nie dzieje się nic, czyli nie grzeje. Czego wina?
Jake napisał(a):alunetik@gmail.com napisał(a):Dołączę się do wątku. Mam dziwna sytuację: bardzo cięzko jest wyregulować temperaturę. Na odkeconym ogrzewaniu na maxa, jest gorąco jak w Egipcie i fakt robi się tak po mniej wiecej 5-8km nawet przy dużym mrozie. Ale jeżeli chce zmniejszyc ogrzewanie, to jakakolwiek reakcja jest 2-3 ząbki wstecz. Wtedy odrobine się zmniejsza. Natomiast czy ustawie na połowę, 1/3 czy 2/3 nie dzieje się nic, czyli nie grzeje. Czego wina?
Braku ogrzewania. Przy pokretle 100% w prawo wlacza sie grzalka elektryczna ("ceramic heater") i stad jest cieplo, 3 zabki w lewo i grzalka sie wylacza, zostaje tylko powietrze z nagrzewnicy.
alunetik@gmail.com napisał(a):Czyli jak sprawdzić czy mam grzałkę? Nadmienię, że latem nic się nie grzeje, a klima działa idealnie. Wskazówka temp płynu chłodniczego zawsze się podnosi do około połowy. Nigdy ponad.
Konrad napisał(a):1. Najpewniejsza metoda zdjąć plastiki deski rozdzielczej, pod radiem i pokrętłami( najwłaściwszy jest " boczek" przy nogach kierowcy - nie pamiętam jaka była kolejność demontażu tych plastików.)
pocieszny napisał(a):a może kolega po prostu ma termostat z otwarciem an 70 stopni i słaby nawiew?
miałem podobnie ogrzewanie działało tylko na maxa a i to nie na długich zjazdach
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości