Problem rozwiązany.Troche to dziwne,ale opowiem jako ciekawostke.Doszedlem,że podswietlenia nie ma,gdyż mam zjarany jedyny z wszystkich...bezpiecznik ABS-u
Kiedy go wymieniłem,podswietlenie pojawialo sie na sekunde i znowu przepalalo ten bezpiecznik (pod maską w skrzynce,ostatni ,u mnie wsadzony 10A ) Dziwne,nie? A co było przyczyną przepalania owego bezpiecznika od ABS-u i braku podswietlenia deski rozdzielczej? Winne było radio,a raczej jego wyjscie antenowe,gdzie na masie pojawiał sie dodatni potencjał i teoretycznie powodował zwarcie w układzie zasilania radia i masy anteny.Nie wiem co ma piernik do wiatraka,jak radio z plusem na masie antenowej,do przepalającego sie bezpiecznika ABS-u,który to odłącza zasilanie podswietlenia deski rozdzielczej. To na tyle na dzisiaj. Z ciekawostek dorzuce,że kiedyś montując sprzęt audio w aucie klasy wyższej. Przy impedancji głośników 8ohm,a nie 4ohm,jak jest w standarcie w przęcie samochodowym.Zaczynały jażyć sie światła postojowe.A klient uparł sie na te głośniki Focala z górnej pólki i co tu robić? Owe zjawisko mimo badania przez paru fachowców,nie zostało wyjaśnione do dzisiaj.Tym miłym akcentem,prosze o zamknięcie wątku.
Trooper 3,1 Td Long , Monterey 3,2 Long Lifting , L.Countach xxx ,Polowanie na Suburbana...