Koledzy mam pytanko wymieniał może ktoś z was przewody do chłodnicy? Chłodnice wymieniłem 2 lata temu ale mam problem z wężami jak bym nie ściskał opasek jak przychodzą mrozy cieknie mi chłodziwo. Rozglądałem się tu i ówdzie ale bez rezultatów. w intercarsie odsyłają do serwisu (a to wiadomo porażka). Może macie jakieś sugestie jak temu zaradzić lub gdzie takowe węże podpasować?
Montek 3.1 98 przed liftem... długi...i będzie młodszy brat jeep lub land rover
Niby proste ale ...po odcięciu tych paru cm węża będzie on już znacznie naprężony. Jak dla mnie operacja dość ryzykowna bo nie chce zostać z ręką w nocniku.
pocieszny napisał(a):anie prościej pojechać do sklepu i dobrać po rozmiarze?? cena powalające 25-30 PLN
Pewnie, że prościej i najlepiej tylko mały problem w intercarsie ludzie nie przejawiają ochoty by pomóc człowiekowi i zbywają...popytam w agromie i sklepkach motoryzacyjnych może znajdę kumatego u życzliwego...
ja mam taki najzwyklejszy sklep moto, do osobówek i ciężarówek gdzie mają taką wielką skrzynkę z wężami można se grzebać zawsze biore stare węże na wymiar i coś dobierają
te wycieki to min.problem "samozaciskowych" opasek które niby kurczą się i rozszerzają w zależności od temperatury itd.w rezultacie po wielu latach ich trzymanie jest słabe a węże pod opaskami twarde jak skała,mocno wygniecione i w rezultacie popękane.w ostatnich tygodniach "pracowałem" nad kilkoma wężami od chłodziwa i za każdym razem montuję nowe opaski zakręcane.stare węże są na tyle długie że w większości można je wykozystać po obcięciu końcówki choć do niektórych dostęp wymaga wręcz cyrkowych zręczności.
Herflick-wiadome jest to ze jaksilnik sie rozgrzeje to przestaje sie lac, bo jak zimny to wszystko obkurczone jest.Dopiero jak zlapie temperature wszystko wraca do normy (choc nie calkiem,jezeli jest za duza dziura w wezu to nic nie pomoze,no chyba tasma na krokodyle )