DOBRY MECHANIK

Isuzu Trooper/Bighorn, Opel Monterey, Holden Jackaroo, Honda Horizon, Acura SLX

DOBRY MECHANIK

Postprzez montereyTychy » 23 sie 2014, 21:52

Witam jestem z tychów i jestem tu nowy,od roku posiadam monterey-a 3,2 pb+lpg potrzebuje konsultacji z dobrym mechanikiem takich aut na terenie śląska, polecicie kogoś??? Mam problem z:1 silniczek krokowy, faluje mi na benzynie chętnie kupie jak ktoś ma!!!,2 coś sie dzieje z elektryką mam zamiar oddać alternator do przeglądu, silnik jest 100% ok robiłem całe głowice popychacze,3 przy załączaniu napędów auto nie chce ruszyć z miejsca, ale najlepiej podjechał bym do kogoś kto go posłucha i obejrzy.
Pozdrawiam i czekam na info jak ktoś coś wie :)
montereyTychy

Re: DOBRY MECHANIK

Postprzez karlito » 24 sie 2014, 13:03

gdzieś na forum poruszony był temat krokowca, nowy niedostępny albo za cenę z kosmosu (chyba 1,7 tys:),
ale podobno od astry pasuje - po niewielkich przeróbkach (cena 30-50 złotych).
warto chyba najpierw krokowca przemyć (chyba naftą), żeby stwierdzić, czy jest różnica i że rzeczywiście winny jest silnik krokowy

ps. u mnie też faluje na benie pomiędzy 600-1200 obrotów a na lpg równo, tylko wysokie (prawie 1500) - na postoju/luzie
wcześniej na lpg zatrzymywał się na 2000-2500 i nie chciały spaść obroty, po przemyciu jest jak wyżej, czyli postęp
jestem na etapie usuwania innych usterek i na razie zostawiłem ten temat :)
karlito

Powrót do Isuzu Trooper II / Opel Monterey A (1992-1997)