jeśli szukasz już jakiś dętek to musisz szukać z małym (cienkim) wentylkiem, normalne nie przejdą Ci przez felge na jakim ciśnieniu jeździsz że potrzebujesz dętki?? normalna opona bez dętek ogarnia do 0,5 atmosfery
Ostatnio jeździłem na około 1,3 - 1,5 wszystko było ok, postawiłem samochód a na drugi dzień brak powietrza, napompowałem koło i teraz wszystko jest ok, nie ubywa powietrza. Podejrzewam ze rozszczelniło sie na styku opony z felgą (może coś podeszło). Zeby uniknąć takich sytuacji pomyślałem o dętkach.
Dętki mają też wady. Jak przebijesz to szybko tracisz powietrze, naprawa tylko po wyjęciu. W oponie bezdętkowej możesz jeździć z gwoździem i tylko dopompowywać. Ważą dość sporo, no i jak nie chcesz w felgach otworów rozwiercać na wentyle to musisz szukać takich dętek jak ~Pocieszny~ pisze.
rozszczelniło to norma wchodzi syf pomiędzy rant felgi a opone, dobiłeś luftu to się uszczelniło, zdejmiesz opone to syf dłutem będziesz zdejmował bo puścić nie będzie chciał do ciśnienia 1,3-1,5 nie ma sensu męczyć się z dętkami niestety taka uroda tego sportu że dość częśto wulkanizacje trzeba odwiedzać