Zamek klapy tył i siłownik

Isuzu Trooper/Bighorn, Opel Monterey, Holden Jackaroo, Honda Horizon, Acura SLX

Zamek klapy tył i siłownik

Postprzez AlekS » 02 wrz 2020, 21:42

Hej, chciałem wymienić uszkodzony siłownik w tylnej klapie ale ten drucik do siłownika jest jakiś krótki i zagiety w złą stronę. Pewnie czegoś tu brakuje. Ktoś wie czego mi trzeba?
Obrazek
Pozdrawiam
Opel Monterey RS, 3.1 TD '93
AlekS

Re: Zamek klapy tył i siłownik

Postprzez Jake » 02 wrz 2020, 22:11

Ale to bylo dobrze, rozebrales i nie wiesz jak poskladac czy bylo cos nawywijane przez poprzedniego wlasciciela i nie wiesz czy masz kompletny zamek?
Na foto ktory wrzuciles jest zamek z wersji z klamka wewnetrzna. Najdłuższy drucik idzie do tej wewnetrznej klamki, ten grubszy od pozostałych do zewnetrznej klamki najkrótszy idzie do bębenka zamka, a ten ciut dluzszy obok tego od bebenka zamka do kołka w drzwiach. Siłownik ma osobny drucik na skos. Obczaj te zdecia:
Załączniki
3.jpg
3.jpg (57.53 KiB) Przeglądane 3214 razy
2.jpg
2.jpg (50.68 KiB) Przeglądane 3214 razy
1.jpg
1.jpg (43.93 KiB) Przeglądane 3214 razy
Toyota 4-Runner 3.4 V6 1991
Jake
Moderator

Re: Zamek klapy tył i siłownik

Postprzez AlekS » 03 wrz 2020, 13:18

Ja nie zdążyłem jeszcze nic popsuć :)
Nie pomyślałem o bębenku zamka. Ale nie bardzo widzę gdzie to powinno być podłączone.I gdzie w takim przypadku powinien byćten do połączenia siłownika?
To miejsce gdzie jest ten krótki drut pasowałby mi pod siłownik, gdyby ten drucik był dłuższy i zagięty w drugą stronę.
Generalnie to co na zdjęciu widać to tak wyciągnąłem z klapy. Ale nie mam pewności czy poprzednik tu nie majstrował.
Obrazek
Pozdrawiam
Opel Monterey RS, 3.1 TD '93
AlekS

Powrót do Isuzu Trooper II / Opel Monterey A (1992-1997)