Legend napisał(a):skasztanie CI temat, ale wg mojej wiedzy wszystkie miały 4,55 i to nawet automaty.
chciałeś swapować na szerokie?
Nie kasztanisz, chetnie podyskutuje

Wiem, ze zdarzały sie rozne przelozenia w roznych rocznikach i wersjach silnikowych, bo to mozna bylo wybrac w salonie jako opcje wyposazenia, ale standardowo szło:
3.1 manual - 4.55
3.2 manual - 4.3
3.1/3.2 Automat - 4.1
I wiekszosc aut tak wlasnie ma. Z tym, ze ja nie chce tykac przełożeń, ani szerokosci mostów. Mam felgi z ET0 i kola sie licuja z poszerzeniami - jest wystarczajaco szeroko i nie chce szerzej. Od lat mam zablokowana przesuwke na stałe, bo mam manualne sprzegiełka i zbieralem sie jak sojka za morze zeby ten most wymienic na taki ze starszych roczników z nie-dzielona półosia. Teraz jak robie remont calosci to jest do tego idealna okazja, wiec wrocilem do tematu.
miras7 napisał(a):Jake potrzebuje obudowy bez przesówki.
Wiesz Jake, że mam i mogę się wymienić. Pozostaje kwestia transportu.
Dokladnie tak. Pamietam, ze masz, ale ostatnio jak rozmawialismy, jak w koncu sie zebrałem w sobie zeby zdemontowac most to mowiles, ze juz nie robisz tyle przy Trooperach i raczej zamiana nie wchodzi w gre bo nie potrzeba Ci tyle gratów. Jak zmieniles zdanie to ja jestem bardzo chętny.
Zorientuje sie czy kolega nie bedzie jechał na dolny slask gdzies w Lutym, bo ma czasami wyjazdy z pracy, a jak nie to oczywiscie wzial bym na siebie kuriera w obie strony.
Orientujesz sie czy moje przeguby beda pasowac do starszego mostu czy jest inny wieloklin i trzeba zmienic i most i półosie?