cherokeexj napisał(a):czyli główka mosty trooper stary i monterey A są takie same? Jak przęłożenia?
pocieszny napisał(a):przełożenia są inne
sama główka też jest inna, LSD pasuje na 100%
pocieszny napisał(a):stary (do 92 ) nowy po (92) a z najnowszego się już nic do starszych nie nadaje
ze starszego nadaje się LSD
w obrębie silnika nawet zdarzały się inne przełożenia (jest niby kod na tabliczce znamionowej, ale jedyna pewna metoda to policzyć przełożenie)
jest róznica też czy most jest wąski czy szeroki (różny jest rozstaw i długość półosi ale dyfer jest wymienny)
piotr R napisał(a):Zmartwię cię różnice są nawet między wersją na Europę i USA a Japonię i kraje azjatyckie + Australię. Na razie wiem o różnych uszczelniaczach. Temat dopiero przegryzam.
Angliki to wersja na Japonię Australię i rynki dalekiego Wschodu.
pocieszny napisał(a):trzyma się na łożysku, w staruszku nie wiem czy nie są inne piasty w tyle, ale nie jestem pewien
pocieszny napisał(a):jak będziesz brał to półoś z łożyskiem od razu nie baw się w wymiane tam trzeba przyłożyć ponad 22 tony do ściągnięcia tego
pocieszny napisał(a):przy LSD nie ma znaczenia przełorzenie, takie samo jest przy każdym przełożeniu,
samo LSD pasuje do staruszka (przed 92) i do montka A całe dyfry z tego co pamiętam nie są wymienne
mcgiver napisał(a):pocieszny napisał(a):przy LSD nie ma znaczenia przełorzenie, takie samo jest przy każdym przełożeniu,
samo LSD pasuje do staruszka (przed 92) i do montka A całe dyfry z tego co pamiętam nie są wymienne
dobrze , ok , ale jakie to jest przełozenie? niemam gruchy wiec nawet nie moge sobie policzyc obrotów
freefly napisał(a):mcgiver napisał(a):pocieszny napisał(a):przy LSD nie ma znaczenia przełorzenie, takie samo jest przy każdym przełożeniu,
dobrze , ok , ale jakie to jest przełozenie? niemam gruchy wiec nawet nie moge sobie policzyc obrotów
Liczysz zęby. Na talerzu i wałku. I masz.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości