EdekBezKredek napisał(a):Albanię można by połączyć z innymi krajami bałkańskimi, które są mega ciekawe. Ja jestem chętny. Skąd wyjeżdżacie?
cynamonowykot napisał(a):Bułgaria jest nadal spoko bo jest niedroga. Plaże nie są najgorsze. Można za parę złotych zorganizować sobie wakacje.
pocieszny napisał(a):turcja to ewenement w skali światowej to jak polska w UE
zarobki poniżej minimum unijnego ceny powyżej średniej UE
arletta87 napisał(a):super opcja też bym chciała
Gocu napisał(a):Jak tylko zdążę zakupić samochód do wakacji, piszę się na Albanię!!
Byłoby super skoczyć na pierwszą wyprawę w większej grupie aut.
piotrck napisał(a):nie zgodzę się z tymi wyliczeniami
koszty paliwa 80% budżetu plus winiety
obiad w Albani w restauracji około 8 Euro za trzy osoby ( dwie pizze plus kebab 2 piwa i cola) , na bazarkach wsio zakupisz do jedzenia tanioszka
jednak ja preferuje mieć zapasy z Polski , co by wieczorem na szybciocha podgrzać i lulu spać ( wcześniej winko jako ciekawostka wino w Macedoni 1 Euro , w Czarnogórze 1,5 i mówie tu o winie dobrym z sklepu ale można zakupic bezpośrednio od producenta)
tak na szybko , polecam bazarki w Serbii po trasie trzeba zjechać z autostrady w miejscowości Nowy Sad , pyszne jedzenie z grilla na bazarkach a bazarki przy drodze , obowiązkowo zakup serów i owoców
camping w Albani nad Ochrydzkim 5 euro z full wypasem za wsio browar 0,50 Euro , w Czarnogórze osrany camping z niczym 20 euro i piwo po 2 euro szczyny
cdn.....
Ps. gwiazda ma gdzieś pospisywane jakie koszty i ile ,
piotr R napisał(a):Tak mi się zdaje że Bałkany to nie tylko dzikie góry ,mają tam cywilizację starszą o jakieś 2000 lat od naszej. Może warto się jej przyjrzeć z bliska, poza tym czasami wymyć dupę w ciepłej wodzie bezcenne
GoralHC napisał(a):piotrck napisał(a):nie zgodzę się z tymi wyliczeniami
koszty paliwa 80% budżetu plus winiety
obiad w Albani w restauracji około 8 Euro za trzy osoby ( dwie pizze plus kebab 2 piwa i cola) , na bazarkach wsio zakupisz do jedzenia tanioszka
jednak ja preferuje mieć zapasy z Polski , co by wieczorem na szybciocha podgrzać i lulu spać ( wcześniej winko jako ciekawostka wino w Macedoni 1 Euro , w Czarnogórze 1,5 i mówie tu o winie dobrym z sklepu ale można zakupic bezpośrednio od producenta)
tak na szybko , polecam bazarki w Serbii po trasie trzeba zjechać z autostrady w miejscowości Nowy Sad , pyszne jedzenie z grilla na bazarkach a bazarki przy drodze , obowiązkowo zakup serów i owoców
camping w Albani nad Ochrydzkim 5 euro z full wypasem za wsio browar 0,50 Euro , w Czarnogórze osrany camping z niczym 20 euro i piwo po 2 euro szczyny
cdn.....
Ps. gwiazda ma gdzieś pospisywane jakie koszty i ile ,
Jakie restauracje. Byłem w Albanii w górach i gdyby nie awaria samochodu to nie wiedział bym co to cywilizacja. Do restauracji to mogę podjechać BMW.
Jak planujecie wypad 4x4 to po co planować restauracje?
piotr R napisał(a):Dla mnie cywilizacja to historia , architektura i obyczaje, tego w lesie nie znajdziemy. Zaszyć się na dwa tygodnie daleko od ludzi piękna sprawa Tyle że nie trzeba wyjeżdżać z Polski a jak lubisz pojeździć to Ukraina znacznie bliżej i bardziej dzika.Samochód terenowy pozwala mi dotrzeć do miejsc z których widoki są najpiękniejsze i nie tłuc się w tłumie turystów sport uprawiam bliżej domu.
Warto poczytać o miejscach przez które będziemy jechali. Kiedy Mieszko chędożył Dobrawę to narody zamieszkujące Bałkany rozbierały przestarzałe Rzymskie akwedukty i zakładali wodociągi z ceramicznych rur.
GoralHC napisał(a):Jak będę chciał posłuchać historii i pooglądać zabytki to wynajmę przewodnika.
Ja na wakacjach chcę trochę odpocząć od cywilizacji i zgiełku.
Wole pojeździć po bezdrożach i podziwiać przyrodę niż pchać się do ludzi.
Ale każdy ma swoje i proszę nie negować moich wyborów
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości