Przywitanie - Monterey

Tu mozesz sie przywitac i przedstawic

Przywitanie - Monterey

Postprzez Beko26 » 25 lis 2024, 21:24

Cześć

Od ośmiu miesięcy jestem posiadaczem Opel Monterey 1992 rok, 3,1 TD - wersja RS
Miałem Mercedesa ML 320 W 164, ale widząc ogłoszenie Sprzedam Opel Monterey 3,1 TD - zero rdzy !!! - zainteresowałem się nim. Pamiętając , że widziałem w ciągu mojego życia sporo tych modeli i Trooperów, ale prawie wszystkie przeżarte rdzą , z nieufnością zaprosiłem sprzedającego do mojego garażu.

I tutaj zaczyna się początek mojego kilkumiesięcznego spawania itp...
Okazało się, że rama była zeżarta przez rdzę, trzy łapy odpadały, a w bagażniku po zdjęciu wykładziny, dziura wielkości wiadra...
Sprzedający był zdesperowany, ale naiwny , myśląc, że nie obejrzę auta przed zakupem. Sprzedał mi go za kilkanaście procent ceny którą wystawił , a ja zakochałem się w prostocie tego samochodu. Pamiętajcie, że w garażu stał cały czas ML -W164 - jedno wielkie skomplikowanie, komputer na komputerze i kilkadziesiąt czujników w silniku.
Po kilku miesiącach byłem pewny, że uda się odbudować Montereya i sprzedałem Mercedesa.

Jestem po kilku miesiącach rozkręcania, ucinania, spawania, skręcania i w tym tygodniu zamierzam połączyć budę z ramą.
Zalogowałem się, ponieważ nadszedł czas na przeszukiwanie tego, jakże zacnego forum w celu poszukiwania szczegółów składania silnika, zwłaszcza przewodów podciśnienia .
Postaram się rzetelnie przeglądać wątki, ale proszę o wyrozumiałość, gdy będę pytał o rzeczy dla Was oczywiste, lub gdy nie będę umiał czegoś znaleźć.

Jeszcze raz - Dzień Dobry !
Beko26

Re: Przywitanie - Monterey

Postprzez Jake » 26 lis 2024, 16:47

Witaj!
Zero rdzy xD taaak xD
Toyota 4-Runner 3.4 V6 1991
Jake
Moderator

Re: Przywitanie - Monterey

Postprzez miras7 » 27 lis 2024, 22:03

Cześć! Ciekawa historia...