[O] Rysunki techniczne, CAD, projektowanie 2D (3D)

Ogłoszenia znalezione w internecie, pytania, polecenia...

[O] Rysunki techniczne, CAD, projektowanie 2D (3D)

Postprzez Jake » 03 sie 2024, 16:09

[O] jak oferuje - wykonanie rysunkow w CADzie, nietypowe czesci, customowe czesci, niedostepne czesci. Uszczelki, flansze, panele, tulejki, blaszki, mocowania, naklejki, kontrolki, tarcze zegarow.
Rysunek techniczny, szkic, projekt, przekroj, wizualizacje 3D. Z wymiarami, bez, kolorowe, czarnobiale, same linie, tekstury. Do wybory do koloru.
W 2D narysuje wszystko, idealna precyzja, pefekcyjna dokladnosc; 3D to nie jest moj zywiol - raczej proste bryly obrotowe, lub przenikajace sie ksztalty geometryczne.

Jak? Ze zdjecia, z odrecznego bazgrola, ze skanu, z faktycznej czesci wyslanej do mnie poczta. To nie jest usluga komercyjna - nie mam dzialanosci, nie utrzymuje sie w ten sposob. Ale przemawia do mnie idea gieldy przyslug, gdzie jeden umie to, drugi umie tamto i sie wymieniamy. Ja umiem rysowac i naprawiac kabelki.
Potrzebujesz cos - odezwiej sie, powiedz co potrzebujesz, cos zaproponuje. Nie produkuje gotowych czesci, nie mam parku maszyn, a nie mam czasu zamawiac u podwykonawcow, odbierac i wysylac poczta i ogarniac przelewow. Kilkukrotnie realizowalem grupowe zamowienia na kilkanascie egzemplarzy - flanszy do baku do Isuzu i uszczelke pod sprzegielka - bo bylo zapotrzebowanie na forum, a w ASO nie da sie kupic - wyszlo swietnie, ale wymagalo to ode mnie bardzo duzo zaangazowania na ktore juz nie mam czasu. Moge zrobic tylko rysunek i albo szukasz wykonawcy we wlasnym zakresie albo moze polece firme w ktorej ja zamawialem (z zadna nie mam umowy, z zadna nie jestem powiazany). Wysylasz do nich moj rysunek, Ty sie z nimi dogadujesz finansowo, Ty zamawiasz, do Cb przychodza czesci.
Projektuje i rysuje dokladnie, bez pomylek i bubli, jak cos skopie to zrobie poprawke, ale to nie Biuro Orbis Travel - nie toleruje "bo mi sie nalezy" ani "bo ja wymagam". To kolezenska przysluga.
Moge poswiecic moj czas, ale nie poswiecam moich pieniedzy, tj. chcesz wyslac do mnie czesc - Ty placisz za kuriera, chcesz ja odebrac - Ty zamawiasz kuriera albo wysylasz mi gotowa etykiete do paczkomatu. Chcesz sie odwdzieczyc - najchetniej w formie innej przyslugi - ja czesto cos potrzebuje, ale jesli nie masz czego zaproponowac dobre slowo albo kawa wystarczy.

Ponizej przyklady moich prac i tego co jestem w stanie zrobic:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Toyota 4-Runner 3.4 V6 1991
Jake
Moderator

Re: [O] Rysunki techniczne, CAD, projektowanie 2D (3D)

Postprzez Legend » 03 sie 2024, 23:46

fajnie, że to robisz :)

widze tez moje graty na fotach :) z niestety z tematem nie ruszyłem... :(
V6
Legend

Re: [O] Rysunki techniczne, CAD, projektowanie 2D (3D)

Postprzez Jake » 04 sie 2024, 01:10

Lubie skrobac w CADzie. A nieuzywany organ zanika. Jak mam dluga przerwe to potem prosta figura zajmuje mi godzine zamiast 10min bo musze sobie proste rzeczy przypominac.
Tak, tak, sa tez i rysunki dla Cb, pamietam!
Toyota 4-Runner 3.4 V6 1991
Jake
Moderator

Powrót do Pozostałe