No więc:
DZIĘKI WIELKIE DLA KOLEGI KOJAN
krótkie miłe spotkanko, pogaduchy kilka wpełznięć pod mojego trupa na zmianę z Jego trupem i wszystko wiadomo. Padł u mnie czujnik/impulsator? to coś w co wchodzą 3 przewody na wtyku i co odkręca się przy skrzyni. 5 minut przekładka między dwoma furami i wiem czego szukam
Pytanie za ile to to można kupić... i czy jest szansa na używkę... bo po drodze pozwoliłem sobie wjechać do serwisu Opla... a tam jak zwykle mnie uszczęśliwili ceną i czasem oczekiwania...
Przy okazji co ciekawe, po tym jak mi zrobili uszczelkę pod głowicą auto przy odpalaniu dymi na biało i w czasie jazdy też trochę. Przy starcie jak parowóz. Po założeniu działającego czujnika jakby przestał dymić a przynajmniej zaczął dymić zdecydowanie mniej. Czyżby aż taki wpływ na mieszankę i sterowanie silnikiem miał prędkościomierz?
Tak więc szukam czujnika najprawdopodobniej może też być z wersji manualnych skrzyń bo nie widziałem nigdzie w manualu żadnych wskazówek co do różnych typów, jak i wg serwisanta Opla ponoć jest jeden do wszystkich w tych rocznikach.