marek_0_ napisał(a):Co do cen to obserwuję rynek ponad pół roku i muszę stwierdzić, że rozrzut cenowy jest bardzo duży i nie zawsze w parze z ceną szła jakość. Auto też ma określoną wartość i dać za auto warte 25tyś. 50tyś. to lekka przesada, co potwierdził spec od tych aut.
marek_0_ napisał(a):Może i masz rację, ale wydaje mi się, że cena zależy też od popytu który w Polsce jest niezbyt duży. Oczywiście wpływ ma też zła opinia diesla a wyboru silników nie ma. Nie zachęcająca też jest częsta wymiana oleju i filtrów, no i brak warsztatów które mają pojęcie o tych autach. Nie jest to auto, które zdecydowanie nadaje się do terenu i przeróbek-tu jest spory wybór innych marek. Kto nie potrzebuje typowej terenówki kupuje SUV-a.Co do ceny to myślałem o latach 98-00. Był gość, który wystawiał rocznik 98 lub 99 za 50tyś.W tej cenie spokojnie można znaleźć inną terenówkę. Poza tym nastały czasy, kiedy nie tak łatwo sprzedać samochód...i kupując można oglądać, zastanawiać się i zdecydowanie negocjować. Oczywiście gdyby trafił się "rodzynek" to warto dołożyć...takie moje zdanie..
hassan napisał(a):powiedzmy że są wrażliwe (wrażliwsze niż pozostałe)
z postów na forum (zarówno tym jak i innych forach) jasno wynika że jeżeli dbasz o ten silnik, wszystkie wymiany robisz na czas to będziesz zadowolony. Niestety jak to z samochodami używanymi bywa, nie wiesz nigdy co dokładnie kupujesz. Nie wszystko może wyjść nawet na przeglądzie przedzakupowym. Jak kupisz zamęczony i wadliwy to będziesz go przeklinał, bo serwis i części do najtańszych nie należą.
ale ja się tam do końca nie znam, bo mam 3.1
a między oplem a isuzu jedyna różnica to znaczek.
maro69 napisał(a):I tu kolega Wieża ma racje.Najgorsze jest to że ci co umieja zmeczyc ten silnik łupia za to niemiłosiernie,byle pierdoła kosztuje majątek.I znów potwierdza sie fakt że niewiedza kosztuje.Nie chudo.Pozdrawiam
Z tego co wyczytałem to w autach o których rozmawiamy to wymiana zalecana jest co 7.5 tyś km + 3fliltry.Wróbel napisał(a):No skoro wymiana oleju raz na 15tyś km to dużo... to ja chyba miałem najbardziej zadbane auta w polsce
Mnie nie przeraża wymiana oleju co 7.5 tyś km i nigdzie wcześniej nie pisałem że mnie na to nie stać. Jednak wielu odstrasza tak częsta wymiana. Nie rozumiem dlaczego się irytujesz? Długo zastanawiałem się nad wyborem auta do moich celów i skłaniam się zdecydowanie do montereya lub troopera. Nie wiem czy wiedząc, że wymieniasz olej co 15tyś. kupiłbym od Ciebie troopera za podwójną jego wartość?.. Rozumiem co oznacza dbać o auto, ale z drugiej strony nie chciałbym by stał się sensem przewodnim mojego życia-inne priorytety są dla mnie zdecydowanie ważniejsze... a ceny też mają swoje widełki... Szanuje Twoje zdanie, ale mam też własne zdanie na ten temat i zostawmy już tę kwestię, bo nie jest ona istotą tej rozmowy. pozdrawiamWróbel napisał(a):Olej i rozrząd to podstawa w kazdym aucie jeżeli cie nie stac na 300zł to nie kupuj zadnego auta
Wieża30 napisał(a):dosłownie wszędzie na karzdej częśći pisze made in japan i japońskie pismo krzaczkowe
marek_0_ napisał(a):Z tego co wyczytałem to w autach o których rozmawiamy to wymiana zalecana jest co 7.5 tyś km + 3fliltry.
Wróbel napisał(a):Zgadzam się żę na pewno bardziej wrażliwe niż 3.1 ale napewno nie bardziej wrażliwe niż konkurent 3.0 nissana Patrola
maro69 napisał(a):Jeżeli chodzi o koszty-wymiana obsad wtryskiwaczy 3tys,pytam-i za co?
marek_0_ napisał(a):Z tego co wyczytałem to w autach o których rozmawiamy to wymiana zalecana jest co 7.5 tyś km + 3fliltry.Wróbel napisał(a):No skoro wymiana oleju raz na 15tyś km to dużo... to ja chyba miałem najbardziej zadbane auta w polsceMnie nie przeraża wymiana oleju co 7.5 tyś km i nigdzie wcześniej nie pisałem że mnie na to nie stać. Jednak wielu odstrasza tak częsta wymiana. Nie rozumiem dlaczego się irytujesz? Długo zastanawiałem się nad wyborem auta do moich celów i skłaniam się zdecydowanie do montereya lub troopera. Nie wiem czy wiedząc, że wymieniasz olej co 15tyś. kupiłbym od Ciebie troopera za podwójną jego wartość?.. Rozumiem co oznacza dbać o auto, ale z drugiej strony nie chciałbym by stał się sensem przewodnim mojego życia-inne priorytety są dla mnie zdecydowanie ważniejsze... a ceny też mają swoje widełki... Szanuje Twoje zdanie, ale mam też własne zdanie na ten temat i zostawmy już tę kwestię, bo nie jest ona istotą tej rozmowy. pozdrawiamWróbel napisał(a):Olej i rozrząd to podstawa w kazdym aucie jeżeli cie nie stac na 300zł to nie kupuj zadnego auta
marek_0_ napisał(a):Nie zachęcająca też jest częsta wymiana oleju i filtrów, no i brak warsztatów które mają pojęcie o tych autach.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości