korf napisał(a): z 3.0?
korf napisał(a):Pocieszny - dzwoniłem, tanio nie będzie. Jak nie dostarczę skrzyni, to pierwszy wolny termin - marzec.
pocieszny napisał(a):korf napisał(a):Pocieszny - dzwoniłem, tanio nie będzie. Jak nie dostarczę skrzyni, to pierwszy wolny termin - marzec.
niestety, ale zwykle masz gwarancje i nie znam innego człowieka z takim doświadczeniem jak Szwagier,
człowiek zjadł zęby na skrzyniach AT i offroadzie
Jake napisał(a):Zrzucic skrzynie to nie jest jakis wielki problem. Jak nie masz mozliwosci zrobic tego u siebie - znajdz dowolny warsztat ktory Ci ja zdejmie w 4-5h. Zostawisz u nich auto i zawieziesz sobie skrzynie do naprawy.
korf napisał(a):Pogadałem z nim i zdecydowanie odnosi się wrażenie, że gościu wie co robi,
tym bardziej szkoda, że zaczął od tego, że isuzu to badziewie a automat w benzynie to już w ogóle...
Legend napisał(a):MArcin niech powie lepiej ile zrobi KM na skrzynii a potem będziemy wieszać na niej psy.
mcgiver napisał(a):mam taką skrzynię u mnie w aucie które przywlekłem w sierpniu. podobno sprawna , tak wynika z zeznań poprzedniego właściciela z którym bardzo konkretnie rozmawiałem już kilkanaście dni po sfinalizowaniu tranzakcji ,więc raczej by nie wciskał mi kitu, tym bardziej , że stan skrzyni nie był przedmiotem sprzedaży tylko nie wiem czy chcę się jej pozbywać
pocieszny napisał(a):miałem tą skrzynie w busie, serio ani ina nie jest kulturalna ani wytrzymała naprawia się ją prosto i mając narzędzia można by to ogarnąć pewnie we własnym zakresie, wymieniłem na 4L60E ale to niewielka poprawa (u mnie akurat występowały obedwie i przejście z jednej na drugą było prawie P&P)
w USA jest to jedna z najbardziej popularnych skrzyń w gdzie naprawa jej jest bardzo tania ze względu na popularność, są kity konwersyjne, wzmocnienia, cuda na kiju u nas za 4000 można zrobić remont u nich za 800 dolców przebudowę skrzyni ze zmianą przełożeń
te skrzynie występują w wielu konfiguracjach, różnią się nieznacznie między rocznikami (do troopera nie ma to w zasadzie znaczenia, za krótko był produkowany) występowały nawet w Jeepie GC (ZJ, WJ/WGjako najtańsza opcja) dalej ładują to do sorento, terracana, pajero III,
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 36 gości