Delikatne przerywanie w czasie gwałtownego przyspieszania

Isuzu Trooper/Bighorn, Opel Monterey, Holden Jackaroo, Honda Horizon, Acura SLX

Delikatne przerywanie w czasie gwałtownego przyspieszania

Postprzez posti » 14 lut 2009, 23:41

Witam w moim montku zauważyłem ostatnio dziwną przypadłość, mianowicie w czasie gwałtownego przyspieszania od ok 80-do 120 km/h auto delikatnie przerywa czy jest ktos w stanie powiewiedziec
co go boli pozdro.
Opel Monterey 3.0 DTI '99
posti

Re: Delikatne przerywanie w czasie gwałtownego przyspieszania

Postprzez Wróbel » 15 lut 2009, 20:52

HEY
Na poczatek radze sie przyjrzeć filtrowi paliwa jezeli juz ma troche to wymień, to samo z filtrem powietrza-ewentualnie mozna go troche przedmuchac od środka kompresorem np na stacji.(wymiany nie sa drogie oba ok 100zł)Po drugie Dobrze by było zeby ktoś jadacy za tobą spojrzał czy podczas tego gwałtownego przyspieszania wydobywa Ci sie czarny dymek :!: :?: nie choidz mi ze delikatnie przykopci w momencie "pedał w deche" ale czy to dymienie sie utrzymuje i czy nie jest przypadkiem takie przerywane i cykliczne bo moze to swiadczyc o uszkodzeniu popmpowtrysków. Ostatnia mozliwosc jaka mi sie nasuwa to jest elektronika, gdy wykluczysz dwie pierwsze to zostaje podjechac na techa i zbadać bo na oko to CIEŻKO w tym silniku cos stwierdzić ;)
Jak mi cos jeszcze przyjdzie do głowy to napisze:)
Wróbel

Re: Delikatne przerywanie w czasie gwałtownego przyspieszania

Postprzez posti » 15 lut 2009, 23:14

Witam generalnie filtr paliwa był wymieniony jakies 3000 km temu wiec nie sądze ze jest zapchany, od powietrza na 100% nie jest bo nie dawno wyciagałem zeby zobaczyć. Co do wtrysków to przed bozym narodzeniem były robione we wrocku, no chyba ze znowu sie którys spieprzył. Co do elektroniki nie wiem nie sprawdzałem ale jak tylko bedzie okazja zajadę gdzieś sprawdzic. Dzieki za odp. pozdro
Opel Monterey 3.0 DTI '99
posti

Powrót do Isuzu Trooper II FL / Opel Monterey B (1998-2002)