korf napisał(a): Aktualny przebieg 90 000.
kuba4x4 napisał(a):No i co? 3,2 lub 3,5 i znów drogie wymiany oleju
korf napisał(a):Obawiam się jedynie, że trafie na egzemplarz ze źle dopasowanymi pierścieniami.
gumirek napisał(a):Filtr powietrza droższy, bo kosztuje 70-100 zł (zależnie od producenta lub oryginał). Rozrząd raz na 100 tys. km można skompletować za 800-1400 zł (zależnie czy z pompą i czy wszystko w oryginale jak ktoś sobie życzy).
Ciplik napisał(a):Ja zapłaciłem za filtr powietrza, przynajmniej do mojego 16,62 zł
BUNNY_PL napisał(a):Jak się dba to się jeździ. Jeśli ktoś chce oszczędzać na wymianach oleju i eksploatacji polecam Poloneza Trucka. Bierz śmiało 3.5 - będziesz na pewno zadowolony. Więcej części można dostać od 3.2 u nas, ale w dobie internetu można mieć części z usa za jedno kliknięcie i taniej niż tutaj.. Nie ma co się bać, silnik ma opinie niezniszczalnego jak 3.1 .
gumirek napisał(a):kuba4x4 napisał(a):No i co? 3,2 lub 3,5 i znów drogie wymiany oleju
Kolega raczy żartować 4 litry oleju 10W40 za 70-80 zł i filtr OP-557 za 17,18zł raz na rok to żaden wydatek Filtr paliwa PP-831 - 26,10zł. Filtr powietrza droższy, bo kosztuje 70-100 zł (zależnie od producenta lub oryginał). Rozrząd raz na 100 tys. km można skompletować za 800-1400 zł (zależnie czy z pompą i czy wszystko w oryginale jak ktoś sobie życzy).
Silnik nie do zdarcia - Polecam! Tym lepiej odpala, im zimniej na dworze. Czasem to wolałbym trochę dłużej rozrusznikiem pokręcić aby oleju napompować zanim odpali np. przy -20°C. A tu gdy stoi w zimie nawet parę dni niejeżdżony, to rozrusznik pół obrotu nie zdąży zrobić i silnik już gada. Mamy go z żoną od przeszło 3 lat i nawet nie wyobrażamy sobie innego samochodu. Jak dla niej to auto ma tylko jeden mankament - duża odległość pomiędzy przednimi fotelami, przez co nie można się przytulić do męża
Jak dla mnie, największą zaletą auta jest brak nawracających się problemów. Jak coś trzeba naprawić, to zwykle w związku z normalnym zużyciem. A jak zrobi się to dobrze, to można już o tym zapomnieć.
Powrót do Isuzu Trooper II FL / Opel Monterey B (1998-2002)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości