zakup troopera - prośba o pomoc

Isuzu Trooper/Bighorn, Opel Monterey, Holden Jackaroo, Honda Horizon, Acura SLX

zakup troopera - prośba o pomoc

Postprzez Grzegorz_11 » 11 maja 2012, 12:39

Witam wszystkich serdecznie,
jestem nowy w temacie troopera, jednak w najbliższym czasie chciałbym go nabyć. Mam możliwość zakupu auta z 1999r (krótki)
ściągniętego z Włoch za 3500 zł z uszkodzonym silnikiem 3.0 diesel. Auto ogólnie jest w niezłym stanie, dobrze wyposażone więc jestem skłonny go kupić. Mam w związku z tym pytanie, czytałem trochę o tych silnikach że są niezbyt udane i lepszym wyborem jest 3.1 td , tak się zastanawiam czy nie lepiej by było może zrobić przekładkę skoro i tak będę musiał kupować silnik?

bardzo proszę o poradę

tel 666 016 641

pozdrawiam
Grzegorz_11

Re: zakup troopera - prośba o pomoc

Postprzez Pablo3.1d » 13 maja 2012, 14:37

Chyba wiem o którego chodzi ;) Jeśli to ten o którym myślę, to sprzedający nie wie co się stało z silnikiem i w ogóle chyba niedużo wie o tym samochodzie :D Cena jest niezła, wypada go trochę sprawdzić.
Pablo3.1d

Re: zakup troopera - prośba o pomoc

Postprzez mario_gdynia » 15 maja 2012, 19:14

Też go widziałem :) Kupić i wymienić silnik na coś ludzkiego,a ten 3.0 sprzeda sie na części i wiem,że szybko ;) Gdyby był w długiej budzie,już stałby u mnie :)
Trooper 3,1 Td Long , Monterey 3,2 Long Lifting , L.Countach xxx ,Polowanie na Suburbana...
mario_gdynia

Powrót do Isuzu Trooper II FL / Opel Monterey B (1998-2002)