przez mario_gdynia » 16 maja 2012, 06:41
Witam serdecznie.W moim drugim poczciwym Montku,kiedyś opisywałem przypadek Rozbieganego diesla,gdzie turbo dostało olej z odmy,po zdjęciu węża i założenia butelki,skraplał sie tam olej a spaliny uchodziły w powietrze. Mająć dosyć wdychania spalin założyłem zbiornik-separator,gdzie odkłada sie olej,a spaliny z odmy idą dalej do Turbo. Wczoraj wyjeżdzam z nowym patentem na droge po 23.00 . Po przejechaniu 5 km zauważyłem tumny dymu za autem. Wysiadam,a tam leje sie olej z wydechów na ziemie,klapa zbryzgana. Sprawdzam poziom oleju....ZERO. A w separatorze ,ani grama oleju.Co jest grane? Czy miałem aż tak duże przedmuchy,że powstalo ciśnienie i wypchało olej do komór spalania? Nic, i tak czekał mnie remont,separator miał być dorażnym rozwiązaniem.Teraz szybko, jakie części powinienem nabyć do remontu tej jednostki? Prosze podać mi dobre jakościowo marki i gdzie mogę zamówić. Auto musze mieć zrobione do przyszłej środy.
Trooper 3,1 Td Long , Monterey 3,2 Long Lifting , L.Countach xxx ,Polowanie na Suburbana...