Tuleje przedniego wahacza.

Isuzu Trooper/Bighorn, Opel Monterey, Holden Jackaroo, Honda Horizon, Acura SLX

Tuleje przedniego wahacza.

Postprzez kugel » 29 kwi 2014, 17:09

Siemka. Takie szybkie pytanie : Czy tuleje przedniego wahacza ( met-gum.) są takie same w modelu do '98 , jak i w mod. '98-04 ? Pytam , bo przyszedł czas na wymianę , a wszystko co znalazłem , podane jest do Troopa II - 92-98 i mam dylemat , czy zamawiać ... :? .

Pozdro.
Kugel
kugel

Re: Tuleje przedniego wahacza.

Postprzez bigdon » 29 kwi 2014, 19:22

Zakładałem Monterey 99 z polibuszy do 98 - wszystko pasuje :)2
wciąż szukam i drążę

Zapraszam na https://web.facebook.com/stajniaw124/
bigdon

Postprzez kugel » 29 kwi 2014, 19:35

Dzięki za info :)2 . Byłem prawie pewny , że będzie pasować , ale.... ;) . W takim razie zamawiam ... i chyba wezmę poliuretany . Jakoś do gumowych elementów , które są obecnie na rynku nie mam zaufania. Osłony rozlazły się w 3 miechy po wymianie , a ostatnio wymieniony ( w lutym) łącznik stabilizatora ma już spękane gumowe osłony ... :evil: . Przy okazji je również wymienię (gumy) , bo stare gdzieś leżą w garażu . W prawdzie łączniki już wybite , ale gumy jak nowe ;) .

Pozdro.
Kugel
kugel

Postprzez RudeBoy » 29 kwi 2014, 22:44

Akurat tuleje wahaczy to najlepiej kupić orginał a nie żadne gówniane polibusze z Olkusza... To polibusze rozleci Ci się w ciągu 2 lat na pewno. Gumowe choćby Yashika biją na głowę nasze piliuretany.
Chyba, że idziesz w konkretne polibusze typu SuperPro... Nie mniej jednak i tak oryginał gumowy żywotniejszy.
Biorąc pod uwagę ilość przejebanie ciężkiej roboty z wymianą tulei w przednim zawiasie trza zakładać jak najlepsze.
RudeBoy

Postprzez kugel » 30 kwi 2014, 10:35

He , pisząc o poliuretanach miałem na myśli SuperPro , ale dzięki za cenną wskazówkę dotyczącą Olkusza - myślałem o wysłaniu do nich do reg. poduszkę od mojego drugiego pojazdu . :)2
Co do Troopka , to chyba faktycznie kupie gumowe , bo nawet za markowe wychodzi taniej od SuperPro ,

Pozdro.
Kugel
kugel

Powrót do Isuzu Trooper II FL / Opel Monterey B (1998-2002)