Dziekuje za porady
. Bede pisal po kolei , zeby sie nie zgubic . Wymieniles zawory zwrotne - gdzie one sa i czy ja jako niemechanik
jestem w stanie sam dojsc do nich i je zmienic . Niestety nie mam garazu i tylko " pod chmurka" moge cos zrobic sam . Samochód jest wysoki , tak ze spokojnie moge sie pod nim polozyc bez podnosnika i cos wykrecic , albo chociaz spróbowac . Jesli chodzi o cisnienie to kontrolki pokazuja , ze jest wszystko okey - normalnie .Raz zima , po naglym "uderzeniu" mrozu cisnienie sie ruszylo po okolo 5 sekundach . Nie wiem czy to ma zwiazek jakis , byc moze byl to pierwszy sygnal . Ale to bylo tylko raz i do dzisiaj nic takiego sie nie powtórzylo .Filtr paliwa wymieniony natychmiast po pierwszym nieudanym rozruchu silnika . Dodam tylko , ze w srodku byla po prostu zupa - krótko smietnik . Az dziw , ze paliwo przez niego przechodzilo .Niedawno dla pewnosci jeszcze raz sprawdzilemi - teraz jest "nówka" . Czekam w tej chwili ( doslownie ) na mechanika , zobaczymy . I tu ciekawostka - wczoraj wieczorem ide do samochodu i mysle - spróbuje zapalic go - dotykam kluczyk , przekrecam , moment i chodzi .Zadnego dlawienia , zapalil doslownie na "pól dotyku". Dzisiaj rano , mowie , biore go na sprawdzenie na komputer i jak jezdzi to zostawie w warsztacie niech go fachowiec oslucha .Zapalam ,ciagne i niestety nic
.Na zlosc mi robi czy co ? Dobra - cos jest ,moze wkrótce sie dowiem
. Mam jeszcze pytanie - co ja moge sam wykrecic , wyczyscic , zeby wykluczyc pewne elementy . Czy jest w naszych samochodach silniczek krokowy - jak tak to gdzie ? Troche napisalem , ale licze ze moze mi ktos pomoze , a i przy okazji innym uzytkownikom. A teraz pytanie do Admina - moze wprowadzic jakies symboliczne nagradzanie uzytkowników , którzy odpowiadaja na posty , udzielaja sie w sposób konkretny , skuteczny .Moze jakies wirtualne piwka , albo co ? Kazdy by widzial - o ten Pan sie zna i pomaga , a ten np. pisze bo pisze . Zachecalo by to wymiany doswiadczen w uzytkowaniu naszych Trooperów . Ktos kto pomaga , powinien wiedziec ze moze liczyc chociaz na wdziecznosc . Jeszcze raz dziekuje za uwage Panu pod ksywka Wróbel i Jedrula . I oczywiscie wszystkim innym , których nie wymienilem .