przez Konrad » 05 sty 2018, 21:30
Witaj, gratuluję dobrego wyboru; też mam coś podobnego w garażu: Campo 3.1TD 4x4 98 r.
1.Co do instrukcji obsługi(rozumiem że chodzi o taką książeczkę, która była dodawana do nowego auta, z informacjami o ciśnieniu w kołach, przeznaczeniu przełączników itp.), gdzieś miałem taką instrukcję(tylko ostatnio widziałem ją ponad rok temu), jak znajdę to postaram się zrobić skany.
2. Instrukcja serwisowania i napraw - tutaj będzie gorzej.
Na szczęście Campo posiada wiele wspólnych cech z Trooperem, Monterey-em, Fronterą i coś na pewno znajdziesz na tym Forum np. Dane do silnika 3.1TD(oleje, płyny, części), podobnie ze skrzynią biegów.
Gorzej będzie z częściami karoserii(ale wnętrze Campo ma trochę wspólnych części z Fronterą I), ramy, mostu(raczej z LSD). Zawieszenie będzie posiadało wspólne cechy z Trooperem I.
Części raczej do dostania w większości sklepów, tutaj uwaga na niektórych sprzedawców(mniej zorientowani lubią mylić Campo z Oplem Combo), dla tego ja zawsze gdy kupuję części to sugeruję że jest to Isuzu(nawet na takową tabliczkę znamionową).
Ogólnie jak będziesz miał jakieś zagadki/usterki to pytaj coś się zaradzi(tylko nie często bywam na Forum). Parę tematów rozwiązywałem w swoim, jak też w poprzednich Trooperach.
Dmax 3.0TD