Zakup "kontrolowany"

Opel Frontera

Zakup "kontrolowany"

Postprzez Bibol » 26 wrz 2016, 19:33

Witam wszstkich.
Jestem tu nowy. Mam zamiar kupić ISUZU Rodeo 3,2 V6 i prosił bym o pomoc merytoryczną. Na co zwrócić uwagę? Jak sprawdzić napędy i reduktor?
A może ktoś zna auto którym jestem zainteresowany? :
http://otomoto.pl/oferta/isuzu-rodeo-4x ... 9ffed85433
Jakieś opinie przed zakupem?
Za wszelką pomoc bardzo dziękuję.
Pozdrawiam Bibol
Bibol

Re: Zakup "kontrolowany"

Postprzez mcgiver » 27 wrz 2016, 00:45

sam szczerzyłem zęby na kilka egzemplarzy rodeo 3.2 jak szukałem , ale tafił sie montek.
opis i fotki robią wrażenie, ciekawe co rzeczywistość pokaże bo lampa błyskowa zawsze pokazuje zajebistą rzeczywistość.
to jak prawdziwe zycie i wirtualne .
dokładnie pooglądaj ramę od spodu, pojedż przynajmniej na jakiś szuter i zapnij obie oski, patrz czy bez wzgledu na skrecone koła wszystkie rzucają zwirem na boki, nasłuchuj dziwnych dzwieków.
nie przejmuj się szczegółami, drobnostki usuniesz za niewielką kasę jak masz pojecie , warsztaty Cię raczej zrzeżbią.
jeżeli przebieg naprawdę jest udokumentowany i na ostatniej stronie ksiązki servisowej nie ma małym drukiem napisane made in china to wynegocjuj lepszą cene i bierz swierzba :)21 .
tylko ta skrzynia automat :)3 , zalezy kto co lubi.
dziwkowóz E36 KABRIO ZMODZONY STROKER M50B29
coupe m54b30
youngtimer e30 M10B18 wąska
wół roboczy 3,2 97 LTD
fortwo 750turbo
Polift 3,5 na tapecie
WSZYSTKIE SĄ, NIEKTÓRE STOJĄ :)
tylni napęd jest jak sex; po co jechać na ręcznym jak można dać w pizdę
mcgiver

Postprzez Bibol » 27 wrz 2016, 09:14

Dzięki za pomoc, ale temat już nie ważny. Po porannej rozmowie z właścicielem komisu omijam takich buraków z daleka. Nie dość że gość coś kręci, twierdzi że nie ma dziś czasu może pojutrze, to klnie w trakcie rozmowy z klientem i nic nie wie o oferowanym aucie. Zachowuje się bardzo młodzieżowo - ma wyj.ba..e na kupującego. Żeby miał auta ze złota a ja portwel gotówki, to nigdy nic od niego nie kupię i odradzam pozostałym.
Pozostaje mi szukać dalej.
Bibol

Postprzez FFK » 27 wrz 2016, 21:02

Podobnie miałem jak oglądałem w komisie monta 3.1. Gość twierdził, że wszystko OK, tylko stuka i szarpie jak jeździ na co dzień ze spiętym 4x4 :)
Isuzu Trooper 2000r 4JG2 :)

Był:
Opel Monterey 3,2 V6 1993r. - zepsuty w AB Servis :(
FFK

Postprzez Michał4x4 » 29 wrz 2016, 19:13

A może chciałbyś coś bliźniaczego i nietuzinkowego

http://otomoto.pl/oferta/honda-honda-pa ... ypgWP.html
Michał4x4

Postprzez Bibol » 29 wrz 2016, 20:08

Jest twój? Długo go masz? Od kiedy w Polsce? Udokumentowany przebieg? Wszystko sprawne: napędy, Klima, elektryka? Masz dokumenty ze stanów – tytuł własności?
Bibol

Postprzez Michał4x4 » 29 wrz 2016, 20:18

Nie to nie mój i nic z nim nie mam wspólnego.
Przeglądam ogłoszenia szukając Troopera 3.5 i tak mi wpadł pod rękę to wkleiłem linka
Michał4x4

Powrót do Isuzu Amigo, Rodeo, Mu